Esnafa verileceği söylenen kira desteklerinde birçok küçük esnafın hayal kırıklığına uğradığı ortaya çıktı. Destek talebi reddedilen esnaftan birisi de Ardahan’daki berber Gökmen Kurban oldu. Kurban, “Bize verilen sözler yerine gelmiyor. Kira için müracaat ettik başvuru reddedildi. Üsttekiler bir dinlesin bizi. Orda yaşamak çok rahat hele bir alta gelin de bir alta bakın nasıl yaşıyoruz nasıl geçiniyoruz. Burada herkes mağdur zaten kış bölgesindeyiz. Artık sesimizi duyurmak istiyoruz. Yeter artık” diyerek Ankara’dan, iktidardan yardım istedi.

Ticaret Bakanlığının Aralık ayında duyurduğu esnaf kira desteği ile gelir kaybı desteği başvuruları sonuçlanmaya başladı. Covid-19 salgını nedeniyle büyükşehirlerde 750, diğer illerde 500 lira olarak belirlenen kira desteğinin yanı sıra 1000 TL olan esnaf gelir kaybı desteği başvuruları sonuçlanmaya başladı. Destek talepleri reddedilen küçük esnaf isyan etti.

YURT HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

“Basit usulde” defter tutan esnaf, verileceği söylenen desteği alamayınca reddedildiklerine dair e-devlet yazışma görsellerini sosyal medyadan paylaşmaya başladı.

ARDAHANLI BERBER: GELİNDE BİR BAKIN ALTTAKİLER NASIL YAŞIYOR

Ardahan Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı olan 15 yıllık berber Gökhan Kurban, kendisi gibi birçok esnafın da kira desteği başvurusunun reddedildiğini söyledi. ANKA Haber Ajansı’nın konuyla ilgili sorusu üzerine berber Gökhan Kurban, tepkisini şu şekilde dile getirdi:

"Esnaf ve kira yardımları başvurumuz reddedildiği için bu açıklamayı yapmak zorunda kaldık. Neden reddedildiği ise açıklanmıyor. ‘Reddedildi’ diye bir yazı geldi. Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı olduğum için konuşmak sesimizi duyurmak istiyoruz. Zaten faturalara yetiştiremiyoruz. Kiramız zaten zor ödeniyor. Üsttekiler bir dinlesin bizi. Orda yaşamak çok rahat hele bir alta gelin de bir alta bakın nasıl yaşıyoruz, nasıl geçiniyoruz. Bize verilen sözler yerine gelmiyor. Kira için müracaat ettik başvuru reddedildi. Herkese böyle reddedildiği bilgisi gelince konuşmak zorunda kaldık. Burada herkes mağdur zaten kış bölgesindeyiz. Artık sesimizi duyurmak istiyoruz. Yeter artık.”