ALİ GÜRELİ

Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, küresel Covid 19 salgınından korunmada en etkili yolun aşı olduğunu belirterek, sırası gelenin aşı olmasını istedi. Güler, halkın aşılanıp diş hekimine gitmesinin kendileri için de koruyucu bir önlem olduğunu bildirdi.

Yönetim kurulu adına açıklama yapan Dt. Güler şunları söyledi:

“Aşı halkı koruyacağı gibi bizleri de koruyacaktır. Bu anlamda halkımıza çağrıda bulunuyoruz; lütfen aşı sıranızı atlamayın, sıranıza gerekli zamanda doğru zamanda gidin ve aşı olmaktan imtina etmeyin. Biz diş hekimleri çalışanlarımızla birlikte aşılarımızı olduk. Bildiğiniz gibi gezegenimiz küresel anlamda ciddi bir salgınla karşı karşıyadır. Bu, insanlık tarihinde ilk kez olan bir şey değildir. Yüzyıllar boyunca defalarca olmuş bir salgınla karşı karşıyayız. İnsanlık tıbbın ilerlediği çağlardan bu yana her defasında hastalıklara karşı çözüm yollarını bulmuş ve üretmiştir. Aşı da insanlığın bugüne kadar hastalıklar içinde bulduğu en önemli mücadele aracıdır.

"HALKIMIZ GEREKLİ ÖZENİ GÖSTERMELİDİR"

Çocuklarımıza yeni doğduğu andan itibaren yapılan tüm aşılarla daha sağlıklı nesillerin yetişmesi sağlanmıştır. Bunları hepimiz kendi hayatımızda defalarca aşının faydalarını görerek yaşamışızdır. Çocuk felci hastalığı Türkiye’de son bulmuştur, kızamık hastalığı yok denecek kadar azdır. Su çiçeği, çiçek, kabakulak gibi bulaşıcı hastalıklar aşı sayesinde ciddi anlamda gündemden kalkmıştır. Covid-19’da mücadelede de tüm dünyada küresel bir mücadele vardır. Çeşitli ülkelerden çeşitli firmalar aracılığıyla aşılar üretilmektedir. Sağlık Bakanlığımız da bu konuda üzerine düşeni yaparak gerekli aşı ithallerini sağlamıştır ve şu anda aşı çoğalmıştır. Aşı yapma mücadelesinde Türkiye hızla ilerlemektedir. Günde 1 milyonun üzerinde insan aşılanabilmektedir. Bu aşılama konusunda halkımızın gerekli özeni gerekli ilgi ve alakayı göstermesini Diş Hekimleri Odası olarak rica ediyoruz.”