Döşemealtı Belediyesi İş-Kur ofisi ilçedeki issizlik sorununun çözümü için çalışmalarını sürdürüyor. İş arayanlarla, işvereni buluşturan Döşemealtı Belediyesi bu yılın başından bu yana tam 411 kişinin işe yerleşmesine aracılık etti. Bu rakam Eylül ayında 48 kişi olarak açıklandı.

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’in talimatıyla vatandaşla kurum arasında köprü vazifesi gören Nar Masa bünyesinde yer alan İş-Kur ofisi istihdam sağlamaya devam ediyor. Düzenlediği kariyer günleriyle işveren ve iş arayanları buluşturan ofis, özellikle bölgede faaliyet gösteren işyerlerinin İnsan Kaynakları ile ortaklaşa çalışmalar yapıyor. Aranılan özellikte iş ile aranılan şartlardaki işçiyi buluşturan Nar Masa ekipleri, bu yıl işe yerleştirdiği 411 kişi ile istihdama katkı sunmayı sürdürüyor.

Yılın başından bu yana 315’i erkek, 401’i kadın tam 716 kişi Döşemealtı Belediyesi İş-Kur ofisine başvurarak iş talebinde bulundu. Bu kişilerden  411'i işe yerleştirilerek çalışmaya başlarken; Eylül ayında işe giren kişi sayısının 48 olduğu açıklandı.

Nar Masa ekipleri, sosyal medya hesapları üzerinden iş arayan şirketlerin aradığı özellikteki personel listesini günlük olarak yayımlayarak istihdam sağlamaya devam ediyor.