GÖKHAN TUZLADAN

Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk, “Bölgemize baktığımızda, bu sene için şanslıyız. Çok iyi yağışlar aldı. Ürünün durumu çok iyi görünüyor. Türkiye’nin şanslı bölgelerinden biri” dedi.

Trakya’da yaklaşan hasat sezonu öncesinde gazetecilerle buluşan ve değerlendirmelerde bulunan ETB Başkanı Öztürk, "Önümüzde arpa harmanı, bazı bölgelerde buğday harmanı şu anda yapılıyor. Güneydoğu Anadolu bölgesinde harmanlar devam ediyor. Maalesef, güneydoğuda bu sene kuraklıktan dolayı, ciddi anlamda verim düşüklükleri öngörülüyor. Ciddi verim kayıplarından bahsediliyor" dedi.

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin arpa alım fiyatını bin 750 TL olarak açıkladığına dikkat çeken Öztürk, şöyle konuştu:

"Şu anda arpa fiyatları 2 bin 500 ile 2 bin 600 lira seviyesinde işlem görüyor. Üretici açısından bu fiyatlar çok güzel bir şey. TMO’nun yüzde 36’lik bir fiyat artışı vardı. Bu fiyat belirli bir memnuniyet yarattı. Bunun üzerindeki rakamlar da tüketici açısından baktığımızda, belirli noktada da negatif etkilenme yaratabileceğini düşünüyoruz.

Zamanla konunun nasıl şekilleneceğini göreceğiz. Bölgemize baktığımızda bu sene için şanslıyız. Çok iyi yağışlar aldı. Ürünün durumu çok iyi görünüyor. Türkiye’nin şanslı bölgelerinden biri. Allah hayırlısı ile toplamayı nasip eder inşallah."

Öztürk, Edirne Ticaret Borsası olarak alıma hazır olduklarını ve 62 bin 500 ton kapasiteli lisanslı depoları ile üreticiye hizmet vereceklerini bildirdi.