AYSUN FİRİK

Dağ, deniz ve termal seçenekleri ile yerli turistlerin yoğun ilgi gösterdiği iç turizmin önde gelen bölgesi Edremit Körfezi'ndeki turizm işletmecileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bayram sonrasında kontrollü bir şekilde normalleşme adımlarını atıyoruz" açıklaması ile umutlandı.

Ayvalık, Burhaniye, Gömeç ve Edremit'teki turizm işletmelerinde Ramazan Bayramı sonrası için hummalı bir şekilde tadilat ve hazırlıklara baŞlandı. Edremit'in Güre Mahallesinde bulunan 5 yıldızlı bir termal otelin genel müdürü Ceyhun Özsan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından otelin açılış hazırlıklarına hız verdiklerini söyledi.

Özsan, “Tüm konuklarımızı Güvenli Turizm Sertifikalı bir otel olarak bölgede tatil yapmaya davet ediyoruz. Ancak şu da unutulmamalıdır ki maske, mesafe ve hijyen en önemli unsur. Her ne kadar turizm çalışanlarının yüzde 80'i aşılanmış olsa da kendimizi güvende hissetsek de gelen konuklarımızın da güvenliği bizim için çok önemli” dedi.

Kontrollü normalleşme sürecinde turizmde ivmenin artacağına inandıklarını dile getiren Özsan, “Evinde sıkılan insanlar, bu pandeminin getirdiği stresten bunalan herkesin kendi bütçeleri ölçüsünde, kendi memleketlerine, kendi ikametlerine veya kendi şehirlerine yakın tatile gideceklerini düşünüyoruz. Biz de Kazdağları olarak İstanbul'a çok yakın bir bölgedeyiz. İstanbul'dan, Çanakkale'den, Türkiye'nin her yerinen gelen konuklarımızı ağırlamaya hazırız” diye konuştu.

Tam kapanma döneminde temizlik konusunda kendilerini daha ön plana çıkarmada daha detaylı çalışmalar yaptıklarını aktaran Özsan, şöyle devam etti, "Birlikte çalışma arkadaşlarımızı biraz daha eğittik, ama en önemlisi gelen konuklarımıza daha sağlıklı, daha güvenli bir tatil yaptırmak için altyapı çalışmalarımızı hızlandırdık."

Edremit Körfezi Turizm İşletmecileri Derneği (EKTİD) Yönetim Kurulu Üyesi Yahya Yavuz ise ilk defa Avrupa'da yaşayan Türk işçilerden yoğun talep olduğunu belirtti. Yavuz, beklentilerinin de onların kendi ülkelerine gelip tatillerini geçirmesi yönünde olduğunu ve bunun bir nebze de olsa turizm sektörü çalışanlarını rahatlatacağını ifade etti.

Tüm turizm sektörü çalışanlarının çok zor bir süreçten geçtiğini vurgulayan Yavuz, “Umudumuz geçen seneden daha iyi olacağı yönünde. İnşallah bunu başarırız hep beraber. Güzel bir sezon yaşayacağımızı umut ediyorum. Oteller de bu süreçte kapalı kaldı. Yeni sezona hazırlıkları yapılıyor. Biz bayramdan sonra açılacakmış gibi hazırlıklarımızı yaptık bitirdik” şeklinde konuştu.

Kademeli açılışın turizmcileri umutlandırdığını da söyleyen Yavuz, "İşletmelerin kafeleri, restoranları gibi bütün sistem kapalı. Biz de paket yok. Çünkü direk turizm sektöründe hizmet odaklı bir birimiz. Bu yöndeki umutlarımız çok yüksek. Biz işletmeler kendi önlemimizi alıyoruz. Geçen sene bölgemizde hiçbir işletmede koronavirüsle ilgili pozitif çıkmadı" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

* Otel Gn.Müd.Ceyhun Özsan ile röp.

* Edremit'den görüntüler

* Yahya Yavuz ile röp.

* Genel ve detay görüntüler