Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Efeler’deki kadınlarla dopdolu bir gün geçirdi.  

Belediyede çalışan kadın personeli eşi Güneş Atay ile birlikte birimlerinde ziyaret edip, onlara karanfil hediye ederek programına başlayan Başkan Atay, daha sonra Menderes Park’ta Aydın Diş Hekimleri Odası’nın kadın üyeleri ile kahvaltıda bir araya geldi.  

Başkan Mehmet Fatih Atay, Menderes Park’ta düzenlenen kahvaltıda, kadın diş hekimlerinin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutlayarak şöyle konuştu: 

“Bugünün çok özel bir anlamı var, yüzyıllardır kadınlar hayatlarında erkeklerle eşit olma savaşı veriyor. Ne mutlu ki, Türkiye Cumhuriyeti’nin yıllar önce, İsviçre’den bile önce, kadınların eşitlik hakkını elde etmesinin mutluluğunu yaşadık. Bu mutluluk buruk bir mutluluk oldu. Kadınlar seçme seçilme gibi sahip olduğu hakları mücadeleler vererek elde etmediler; yüzyılın lideri Atatürk tarafından kadınlara bu haklar bahşedildi. Siyasi hayatım içerisinde de anlayamadığım nokta; şeriat özlemi içerisinde olan kadınların, kendilerini ikinci sınıf bir yurttaş olarak görecek bir rejimi kabullenmeleridir. Şahitlikleri bile geçerli olmayan bir sistemi savunan insanların, kendi haklarını savunmamasını anlamış değilim. Avrupa’da neden kadın hakları çok önde? Birçok ülkede başkanlar, cumhurbaşkanları, bakanlar kurulunun 3’te 2’si neden kadın? Çünkü onlar çok büyük mücadeleler sonucunda demokrasilerini kurumsallaştırmışlar. Demokrasi için 150 milyon insan yaşamını yitirmiş. Yüzyılın lideri olan Atatürk gibi bir dehanın, bize bütün bunları bahşetmesinin kıymetini çok iyi bilmemiz gerektiğini düşünüyorum. Sizler diş hekimleri olarak çok dar bir alanda mesleğinizi icra eden kişilersiniz. Zor bir mesleği icra ettiğinizi düşünüyorum. Emeği çok olan bir iş kolunda hekimlik yapıyorsunuz. Sizlerle bir arada olmaktan çok mutluyum. Haklarınızın değerini bilmeniz umudu ile 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününüzü kutluyorum.” 

Aydın Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Günhan Eskicioğlu da duyarlı davranışı için Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’a teşekkür ederek, tüm kadınların gününü kutladı. 

Kahvaltı programının ardından Efeler Kent Konseyi ve Meclisleri tarafından Atatürk Kent Meydanı’nda bulunan Atatürk anıtına çelenk koyma töreni gerçekleştirildi. Günün anlam ve önemine dair yapılan konuşmaların ardından kentin belli noktalarında bulunan duvarlara kadın erkek eşitliği üzerine çizimler yapan kadın ressamlara, Efeler Belediye Başkan Vekili Abidin Arslan tarafından teşekkür belgesi verildi. 

Başkan Atay, son olarak Sevgi Yolu’nda kadın vatandaşlarla bir araya geldi. Sevgi Yolu’nda esnafı ziyaret eden Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, kadın çalışanların da gününü kutlayarak, kendilerine karanfil takdim etti.