Efes Selçuk Belediye Meclisi Nisan Ayı Meclis Toplantısı yapıldı. 2020 Yılı Faaliyet Raporu’nun kabul edildiği Meclis toplantısında, geçen yılın “dayanışma yılı” olduğunu olduğunun altını çizen Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, kentte dayanışma kültürünü pekiştirecek "Ramazan Dayanışma Paketi” ve “Efesli Bebeler” projesinin detaylarını paylaştı.

2020 dayanışma yılı çalışmaların yer aldığı faaliyet raporunun da ayrıntılı sunumunu yapan Başkan Ceritoğlu Sengel, Meclis üyeleri ve dinleyicilere yıl boyunca başta esnaf, ihtiyaç sahibi yurttaşlar, öğrenciler ve sokak hayvanları olmak üzere her kesimden yaşama dokunan dayanışma ve hizmetleri hatırlatarak, pandemiye rağmen kesintisiz olarak sürdürülen yatırımları ve hizmetleri anlattı.

Efes Selçuk Belediyesi, Ramazan ayı dayanışmasını esnafı da destekleyecek şekilde düzenliyor. Hem ihtiyaç sahiplerine hem de esnafa destek olacak İftar Kartı Desteği, Efes Selçuk’ta paket servis hizmeti veren restoran, pideci ve fırınların dahil olacağı proje ile İftar Kart üzerinden dayanışmayı mümkün kılacak.

Belediye tarafından belirlenen ihtiyaç sahiplerinin İftar Kart’larına yüklenecek dayanışma bedelleri sayesinde ihtiyaç sahipleri anlaşmalı esnaftan iftar yemeği ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. İftar Kartı Desteği projesi ile Ramazan ayı boyunca hem esnafa destek olunacak hem de ihtiyaç sahiplerinin iftar yemekleri dayanışma ile karşılanacak.

RAMAZAN DAYANIŞMA PAKETİ

Destekte bulunmak isteyen yurttaşlar, ramazan.efesselcukbelediyesi.com  adresinden iki farklı dayanışma paketinden istedikleri miktarda satın alabilecek. Satın alınan dayanışma paketler, Efes Selçuk Belediyesi tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

EFESLİ BEBELERE BEZ VE MAMA DESTEĞİ

Efes Selçuk Belediyesi, sosyal yardım alan ve pandemi sürecinde gelir kaybına uğrayan yurttaşların bebeklerine bez ve mama desteği de verecek.

Sosyal Yardım Hizmetleri’ne başvuran ihtiyaç sahibi yurttaşlar, belediye bünyesinde oluşturulan objektif yardım komisyonu değerlendirmesinin ardından aylık bebek bezi ve maması yardımına erişecek. Dayanışma kampanyasına destek olmak isteyen yurttaşlar ise Efes Selçuk Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne başvurarak dayanışmanın parçası olabilecekler.