SERRA AYDIN

Elazığlı sanatseverler, yaşadıkları kentte gerçek yaşam öykülerinden kesitlere yer verdikleri “Meçhul” adlı dizi çekti. Sokak çocuklarının bir kabadayı ile kesişen yollarını konu alan dizi beş bölümden oluşuyor. Youtube üzerinden yayınlanacak dizinin ilk bölümü izleyici ile buluştu.

Tamamen Elazığlı oyunculardan oluşan kadrosuyla hayatın zorluklarına özellikle de ‘sokak çocukları’na dikkat çekilen dizinin yapımcısı Ahmet Alan (37), daha önce de yine internet üzerinden yayımlanan “Pus” dizisini çekmişti.

Dizinin başrollerinden birini de üstlenen Alan, amaçlarının başta Elazığ olmak üzere sanatın Türkiye'nin her yerinde koşullar ne olursa olsun icra edilebileceğini göstermek olduğunu söyledi. Alan, “Elazığ gençliğinin ne kadar sanata düşkün olduğunu görmüş olduk. Ama ne yazık ki üzülerek belirtmek istediğim bir konu var. Elazığ'ın önde gelenleri, siyasetçiler ve iş adamlarının maalesef ki sanata olan desteklerini göremedik. Tabi ki onların desteklerini görseydik daha güzel işler başarabilirdik. Şu an sadece internet üzerinden yayınlanmakta ancak gönül isterdi ki ulusal kanallarda yayınlansın. Fakat Elazığ küçük bir il olduğu için sesimizi çok fazla duyuramıyoruz. Sesimizi daha büyük bir kitleye ulaştırmak için destek şart. Kendi imkan ve çabalarımızla ancak bir yere kadar ilerleyebiliyoruz” dedi.

Senaryosunu Yavuzhan Öztürk'ün üstlendiği, Hasan Kaya’nın yönettiği dizinin başrollerinde Ahmet Alan, Mahmut Yıldırım, Yavuzhan Öztürk, Adem Aydın gibi isimler yer alıyor. Dizinin oyuncu koçluğunu ise mesleği tiyatroculuk olan Mahmut Yıldırım üstlendi. Yıldırım, Elazığ’da güzel bir ön çalışmanın sonrasında beş bölümden oluşan güzel bir proje hazırladıklarına dikkat çekerek, "Amatör oyuncularla profesyonel bir iş yaptık. İmkansızlıklar içinde imkansızı başardık’’ diye konuştu.

Dizinin uygulayıcı yapımcısı olan ve aynı zamanda oyuncu kadrosunda yer alan Mithat Benli de. Elazığ için güzel şeyler yaparken destek beklediklerini söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

* Dizi Yapımcısı Ahmet ALAN

* Dizi Oyuncusu Mahmut YILDIRIM

* Dizi Uygulayıcı Yapımcısı Mithat BENLİ

* “Meçhul” dizi fragmanı