DAVUT GÜLEÇ

Erciyes Dağı’nın zirvesinde büyük ve küçükbaş hayvanlara içme suyu sağlamak amacıyla 4 ayrı gölet yapıldı. Böylece Erciyes Dağı’nda eriyen kar suları, büyük ve küçükbaş hayvanlar için içme suyuna dönüştürüldü.

Besicilerin yaylalarda otlattığı hayvanların susuz kalmaması için yapılan 4 ayrı gölette Erciyes Dağı’nın eriyen kar suları toplanıp, yaz boyunca hayvanlara su verilmesi sağlanacak. 15 kilometrelik boru hatları ile birbirine bağlanan göletlerden yaklaşık 15 bin koyun ve bin büyükbaş hayvan yararlanacak.

ERCİYES’İN KAR SULARI, HAYVANLARA İÇME SUYU OLUYOR

İncesu Şeyhşaban mahalle muhtarı Şerafettin Akduran, hayvancılık ile uğraştığını belirterek, “Şu an eski Şeyhşaban Mahallesi’ndeki 2 bin rakımlı eski köydeyiz. Erciyes zirvesinin bin metre aşağısındayız. Hayvancılıkla geçinen, eski köyümüzde daha önce hayvanları sulayan mevcut topraktan tarihi bir göletimiz vardı. Ama ihtiyacımızı yetmiyordu. Bizim için büyük bir göl yapıldı. Bu gölle kışın karın çok yağması ile kar sularını stokluyoruz. Ve baharın suyun arkası kesilince kar suyu ile topladığımız bu göleti, baharın koyunlarımızı sulamak için buradan 7 kilometre aşağıya, eski köyümüzle yeni köyümüzün ortak noktasındaki tam ortada yeni bir sistem kurduk” dedi.