GÖKHAN TUZLADAN

Edirne'nin Karaağaç Mahallesi'nde bir köpek, gazeteci Koray U. tarafından av tüfeğiyle vurularak öldürüldü. Köpeği daha sonra çöp konteynerinin içine atan Koray U. gözaltına alındı. Sosyal medyadan açıklama yapan Koray U. kendi köpeği ve çocuğuyla birlikte gezdikleri sırada bisikletteki çocuğuna sokak köpeğinin saldırdığını ifade etti.

İddiaya göre Koray U, evinden aldığı av tüfeği ile iki sokak öteye giderek havladığı gerekçesiyle köpeği bulunduğu yerde dün vurdu. Büyük tepkiyle karşılanan olay sonrası, mahallelinin ihbarı üzerine gelen polis ekibi Koray U’yu gözaltına aldı. Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi acil servisinde muayene edilen Koray U. daha sonra ifadesinin alınması için polis karakoluna götürüldü.

Sahipli ve yavruları bulunan bir köpeği av tüfeği ile öldürdüğü öne sürülen gazeteci Koray U. dün geceyi nezarette geçirdi. Karakoldaki ifadesinde, oğlu ve kendilerine ait bir köpekle gezerken, kendilerine havlayan köpek yüzünden oğlunun korktuğunu belirten Koray U.'nun yaptığından pişmanlık duyduğunu söylediği öğrenildi. Koray U. "meskun mahalde silah atmak, huzur ve güvenliği bozmak suçundan" sevk edildiği savcılık tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

"ALLAH KİMSEYE BÖYLE BİR OLAY YAŞATMASIN TEK DİLEĞİM BU"

Gazeteci Koray U. yaşadığı olayın ardından sosyal medya hesabından olayla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

"Dün geceden itibaren ülke genelinde hakkımda paylaşılan yalan yanlış ifadelere istinaden bu kısa açıklamayı yapmak zorundayım. Benim yıllardır kendi köpeklerim olduğunu ve şu anda da 8 aylık bir kurt köpeğimin olduğunu herkes bilir. Söz konusu olayda, 6 yaşındaki oğlum bisikleti ile ve ben de köpeğim ile evimizin yakınında sokakta yürüyüş yapıyorduk. Bu sokak köpeğini daha önce mahallemizde görmemiştim. 6 yaşındaki oğluma feci şekilde saldırması sonrası bu talihsiz olay yaşanmıştır. Daha sonra detaylı bir paylaşım daha yapacağım ama şu kadarını söylemek istiyorum şu anda ben suçlanıyorum çünkü buradayım muhatabım ! Peki oğlumun geleceğini karartacak bir yara alması ya da daha da felaket bir durum olması durumunda sözde sahipli olan bu sokak köpeğinin sahibi çıkacak, muhatap bulabilecek miydim !! Kararı kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Allah kimseye böyle bir olay yaşatmasın tek dileğim bu. Ne ceza verilirse benim kabulüm. Hiçbir kurumdan hiç kimseden şahsım adına bir iltimas talep etmedim. Ailem eşim, oğlum Şahsım da yazılanların bir kısmını üzüntü ile karşılıyorum ancak tehdit ve küfür edenlerle tek tek mahkeme karşısında hesaplaşacağım bunu da unutmasınlar !! Bilgi kirliliği ve malipuleye kapılmaları onları haklı çıkartamayacak.."