Gemlik Kent Konseyi Gençlik Meclisi, bu yıl ikinci kez ‘Dünya Gönüllüler Günü’ kapsamında söyleşi programı düzenledi. Programda gençler, ‘Gemlik’te söz gençlerde’ sloganıyla bir araya geldi.

Belediye’nin Cemil Meriç Kültür Merkezi’nde yürütülen programa; sivil toplum uzmanı Hamit Levent Evci, Onaranlar Kulübü kurucu ortağı Ufuk Emin Akengin ile ALİKEV Programlar Sorumlusu Şeyma Keskin konuşmacı olarak katıldı. Programa Gemlik’in yanı sıra Uludağ Üniversitesi başta olmak üzere Bursa’nın çeşitli yerlerinden gençler de katılım gösterdi. 

Gemlik Yaşam Atölyesi Derneği, Eksi 25 Derneği, Atölye Deneme Sanat ve Ekoloji Derneği, Toplum Gönüllüleri Vakfı Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi temsilcilikleri ile Elimde Bir Dünya Derneği de program alanında stant açtı. Konuşmalardan önce Gemlik Gençlik Meclisi üyeleri sahneye gelerek, kendilerinden ve çalışmalarından bahsetti. Gençler desteklerinden dolayı Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’a, Gemlik Belediyesi daire müdürleri ve personeline, BORUSAN Gemlik Koordinatörü Serdar Özkaleli’ye ve RODAPORT’a teşekkür etti. Konuşmacılar Hamit Levent Evci, Ufuk Emin Akengin ve Şeyma Keskin, kendi gönüllülük hikayelerini anlattı, dinleyenlere çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Program, akşam saatlerinde Ferma Band’ın konseriyle devam etti. Gönüllü çalışmaların, gençlerin eğitim ve meslek hayatlarına olumlu katkısı olduğunu söyleyen Gençlik Meclisi üyeleri, toplumların gelişmesinde de gönüllülüğün önemli bir etmen olduğunu belirterek, ilçedeki tüm lise ve üniversite öğrencilerini kendilerini takip etmeye ve çalışmalarına katılmaya davet etti.