Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, canlı yayın konuğu olduğu televizyon programında, Atakaş Hatayspor ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İskenderun ve Antakya’daki stadyumların yıkılmasına karşı olduğunu da dile getiren Başkan Savaş, "Atatürk Stadyumu’nun bir geçmişi var. Stadyumunun alanını bağışlayan insanlar yeşil alan ve spor sahası şartıyla bağışlamış. Buna da saygı göstermek lazım. İskenderun ve Antakya’daki stadyumları yıkarsanız amatör takım ve sporcular nerede spor yapacak” dedi.

5 yıl önce takıma sahip çıktıkları dönemde Atakaş Hatayspor’un 3. Lig’e düşmek üzere olduğunu hatırlatan Savaş, “Son maçta Nazillispor’u yenerek ligde kaldık ve sonra gözümüzü zirveye yani Süper Lig’e diktik. Hedefimize emin adımlarla yavaş yavaş ilerledik. Şimdi Süper Lig’deyiz. O süreçte bize destek olan iş insanlarımızla, teknik ekipte görev alan arkadaşlarımızla bunu başardık” diye konuştu.

“A.HATAYSPOR’UN SÜPER LİG’DE OLMASI HATAY’IN TANITIMINA BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR”

Hatay’ı çok sevdiğini ve şehrine samimiyet ve sadakatle bağlı olduğunu dile getiren Savaş, “Bu sevgiyi ve birlikteliği güçlü kılan en önemli unsurlardan biri de spordur. Sportif faaliyetler aynı zamanda şehrin ekonomisine de büyük katkı sağlar. Salgından dolayı belki bunu geçen sene çok hissetmedik ama yeni sezonda maçlar en az yüzde 30’luk kapasite ile oynanacak. İşte o zaman esnafımız bunu daha iyi anlayacak” diyerek Hatayspor’un Süper Lig’de olmasının şehrin tanıtımına büyük katkı sağladığını belirtti.

SAVAŞ, ELEŞTİRİLERE BİR KEZ DAHA YANIT VERDİ

Savaş, iş insanları Recep Atakaş ve İbrahim Seyfettinoğlu’nun bordo-beyazlı takıma çok büyük katkı verdiğini bir kez daha yineledi. Recep Atakaş’ın isminin yeni stadyuma verilmesi gibi bir talebi asla olmadığını tekrarlayan Savaş, “O dönemde Recep Bey’in ismiyle Atatürk’ün ismi polemik haline getirildi. Recep Bey Ata’mızın ismini sildirip kendi ismini yazdıracak bir kişi değildir. Oranın adının Hatay Recep Atakaş Stadı olmasını Sayın Valimizle birlikte biz düşündük” diyerek o süreçte yapılan eleştirilerin haksız olduğunu vurguladı.

BORDO-BEYAZLILAR, TRANSFERDE HAREKETLİ GÜNLER YAŞIYOR

Lütfü Savaş, takıma dâhil olan ve takımdan ayrılan futbolcular ve takımın transfer politikası hakkında konuştu. Boupendza’nın sözleşmesinin devam ettiğini hatırlatan Savaş, “Boupendza için istediğimiz fiyat gelir ve oyuncumuz da gitmek isterse transferi gerçekleşir. İtalya, İspanya ve İngiltere’den teklifler var. Ancak değerini bulmazsa oyuncumuzu satmayız” dedi.

Açıklanan transferlerin dışında Sakaryaspor’dan Burak Öksüz ile de anlaştıklarını söyleyen Savaş, bir de sol bek ile anlaştıklarını ve yabancı bir santrafor ile görüştüklerini de açıkladı. Savaş, aynı zamanda yapılan transferlerin en az 5 yıl Atakaş Hatayspor’a hizmet edebilecek futbolcular olduğunu söyledi.

Takımın 30 milyon lira civarında borcu olduğunu da açıklayan Başkan Savaş, TFF’nin açıkladığı harcama limitlerine göre 183 milyon 700 bin liralık harcama yapabileceklerini kaydetti.

“ÖMER HOCA VE EKİBİ, GELECEKTE MİLLİ TAKIMI ÇALIŞTIRABİLECEK YETENEKTEDİR”

Ömer Erdoğan ve ekibi ile 2 yıllık anlaşma sağladıklarını bir kez daha hatırlatan Savaş, “Ömer Hoca ve ekibi gelecekte milli takımı çalıştırabilecek yetenektedir. Hocamıza başka kulüplerden teklif gelmedi. Ömer Hoca şu anda Galatasaray için hazır değil. Hazır olduğu zaman biz zaten önünde engel olmayız” diye konuştu.

Başkan Lütfü Savaş, programın ilerleyen dakikalarında Antakya Atatürk Stadyumu ile ilgili düşüncelerini paylaştı.

SAVAŞ, ANTAKYA ATATÜRK STADYUMUNUN YIKILMASINA KARŞI OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA VURGULADI

İskenderun ve Antakya’daki stadyumların yıkılmasına karşı olduğunu belirten Savaş, “Atatürk Stadyumu’nun bir geçmişi var. Stadyumunun alanını bağışlayan insanlar yeşil alan ve spor sahası şartıyla bağışlamış. Buna da saygı göstermek lazım. İskenderun ve Antakya’daki stadyumları yıkarsanız amatör takım ve sporcular nerede spor yapacak” dedi.

“HERKESİ BU KONUDA BİZE DESTEK VERMEYE DAVET EDİYORUM”

O bölgeye geçmişte TOKİ yapılmak istendiğini de söyleyen Savaş, "Buna karşı çıkmak için 3 defa şerh koydum. Çünkü Antakyalıların buradan başka nefes alacağı alan yok. TOKİ başkanına buraya bina yaptırırsanız 1 saat içinde 50 bin kişi toplar yine de yaptırmam dedim. Millet Bahçesi yapılacağı söyleniyor. Zaten milletin çocukları burada spor yapıyor. İskenderun ve Antakya’daki statlar yıkılmasın. Hatay’ın en çok spor alanına ihtiyacı var. Ben bu konunun arkasındayım. Herkesi bu konuda bize destek vermeye davet ediyorum” diye konuştu.

Savaş, gelecek hafta içinde kombine fiyatlarının açıklanacağını belirtti. Federasyonun alacağı karara göre kişi sayısında değişiklik yapabileceklerini de söyleyen Savaş, ilk etapta yüzde 30’luk bilet satışı yapılacağını kaydetti.

Bilet fiyatlarının çok pahalı olmayacağını da söyleyen Savaş, herkesin maça gelmesi için makul fiyatların belirleneceğini söyledi.

Atakaş Hatayspor’un altyapısında fırsat eşitliği yarattıklarını belirten Savaş, “Altyapı hocalarımız tüm futbolculara adil davranıyor. Altyapıyı yeniden revize edeceğiz. Gelecek ay yeni seçmeler yapacağız. Mevcut kadrodaki futbolculardan 4-5 tanesini A Takım kampına götüreceğiz” dedi.

Atakaş Hatayspor’un formalarının göğsünde EXPO 21’in yer alacağını da söyleyen Lütfü Savaş, böylelikle organizasyonun tanıtımına katkı vereceklerini açıkladı.

HEDEF İLK 10

A.Hatayspor’un yeni sezondaki hedefinin yine ilk 10 olduğunu söyleyen Savaş, “Ayaklarımız yere sağlam basarak ilerlemek istiyoruz. İlk 10 diyoruz ancak en iyi yerde tamamlamak için yine mücadelemizi sürdüreceğiz. İdeallerimizi ve iddiamızı her zaman koruyacağız” diye konuştu.