Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden ilk hekim Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu, vefatının birinci yılında kabri başında anıldı.

Ömrünü, mesleği olan doktorluğa adayan ve kendisi gibi birçok hekim yetiştiren "hocaların hocası" Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu, vefatının birinci yılında kabri başında düzenlenen törenle anıldı.

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

Taşçıoğlu’nun Üsküdar ilçesi Kuzguncuk Nakkaştepe Mezarlığı’nda bulunan kabri başında düzenlenen anma törenine, Taşçıoğlu’nun eşi Dr. Didem Akal Taşçıoğlu ve kardeşi Ahmet Taşçıoğlu’nın yanı sıra meslektaşları, öğrencileri ve sevenleri yoğun katılım gösterdi.

Duygulu anların yaşandığı anma törenine Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ü temsilen Başkan Yardımcısı Başak Sancar katıldı.

"ÇOK DERİN, ÇOK KUVVETLİ BİR ÖZLEM VAR İÇİMDE" 

Anma töreni sonrasında bir açıklama yapan Cemil Taşçıoğlu’nun eşi Dr. Didem Akal Taşçıoğlu, duygularını şu sözlerle dile getirdi:

"Cemil Hoca’nın aramızdan ayrılması tarih olarak 1 yıl oldu ama benim için her sabah özlemle uyandığım acıyla acıyı kalbimde hissettiğim yokluğuyla çok derinden hissettiğim günler silsilesinden ibaretti. Tabi hocanın bedenin arada olmayışıdır bu durum. Aslında Cemil Hoca o güzel enerjisiyle o kocaman kucaklayan saran yardım etmeyi seven paylaşmayı seven o büyük güzel enerjisiyle Cemil Hoca hala bizimle. Bizi korumaya, kollamaya devam ediyor ve onun öğretileri, öğrettikleri hepsi kulaklarımızda. Öğrencilerinin olsun, hastalarının olsun bizlerin olsun. O yüzden bu bir beden ayrılışıdır. Beden olarak yanımızda olmadığı için çok özlüyoruz. Çok derin, çok kuvvetli bir özlem var içimde. Ama o güzel sözleri, yaptığı güzel şeyler hepsi evrende dolaşmaya devam ediyor. Onunla birlikte yaşam sürüyor olmak çok güzel huzur verici. Çok büyük bir şeref. O’na şahitlik etmekten dolayı huzurluyum ama hep şunu düşünüyorum keşke yanımda olsaydı keşke o güzel sesini duyabilseydim. Keşke aramızda olsaydı. Fakat bu tüm canlılar için olan bir son. Buradaki görevimizi tamamlamamız ve mührü koymamız gibi bir gerçek var. Önemli olan bunu en güzel şekliyle yapabilmek. Cemil Hoca bunu en güzel şekliyle yaptı. Tüm kalbini, tüm sevgisini güzellikler için, insanlar için kullandı. Hep güzel işler yaptı, hep doğru işler yaptı."

"BİZE BIRAKTIĞI ONURU VE GURURU BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE BİR ÖMÜR BOYU TAŞIYACAĞIZ"

Cemil Taşçıoğlu’nun kardeşi Ahmet Taşçıoğlu da acılarının hale çok taze olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Ne mutlu bize ki böyle büyük bir insanın, böyle büyük bir ağabeyimizin, böyle büyük bir doktorun biz zaten ne olduğunu biliyorduk da milyonların 80 milyonun böyle anmasını beklemezdik. Doğruya doğru. Ağabeyimiz keşke yaşasaydı ama takdiri ilahi. Benim abim bizim aileye öyle bir onur öyle bir gurur bıraktı ki başımızın üstünde ömür boyu taşıyacağız biz bunu. Allah bunu herkese nasip etmez. Allah yattığı yeri nur etsin, nurlar içinde uyusun."

Anma töreni, Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu'nun kabri başında edilen dualarla son buldu.