Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nde normal sezonu zirvede bitiren İzmir Büyükşehir Belediyespor, en son 2003-2004 sezonunda kazandığı şampiyonluk kupasını yıllar sonra yeniden İzmir’e getirmek istiyor. Şampiyonun belirleneceği play-off serisi 21 Haziran’da başlıyor.

Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi’nde 2001, 2002, 2003 ve 2004’de dört sezon arka arkaya şampiyon olan, üst üste en fazla maç kazanan (105), bir maçta en fazla sayı atan (174), bir maçta en az sayı yiyen (4) ve branşında Avrupa’ya katılan ilk Türk ekibi unvanlarına sahip İzmir Büyükşehir Belediyespor, bu yıl da normal sezonu zirvede bitirdi ve gözünü beşinci şampiyonluğa çevirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Hakan Orhunbilge ve Kulüp Başkanı Ersan Odaman, 21 Haziran Pazartesi günü başlayacak zorlu play-off serisi öncesinde Celal Atik Spor Salonu’nda oyuncular ve teknik kadro ile bir araya gelip başarı diledi.

Özuslu, şampiyonluğa inandığını belirterek, “Gerçekten iyisiniz. Normal sezonda kazandığınız 13 maçla bunu kanıtladınız. Sayın Başkanımız Tunç Soyer ve bizler her zaman arkanızdayız. Kazanıp şampiyonluk kupasını İzmir’e getireceğinize inanıyoruz” dedi.

NORMAL SEZONU LİDER BİTİRDİ

Üç etaplık normal sezonu, 14 maçta 13 galibiyetle lider tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyespor, play-off biletini ilk sırada aldı. Yalova 90. Yıl Spor Salonu’ndaki seri 21-29 Haziran tarihleri arasında oynanacak. İzmir Büyükşehir Belediyespor, 21 Haziran’da ilk turda Balıkesir Büyükşehir Belediyespor ile karşılaşacak. Üç maçlık seride iki galibiyet alan turu geçecek, ardından yarı final ve final oynanıp 2020-2021 sezonunun şampiyonu belli olacak. Play-off’da ayrıca Galatasaray, Beşiktaş HDİ Sigorta, 1907 Fenerbahçe, Yalova Ortopedikler, Bağcılar Belediyesi ve Gazişehir Gaziantep de bulunuyor.

ÜÇ BÜYÜKLERİ YENEN TEK TAKIM

Ligde 10 şampiyonluğu bulunan Galatasaray, 4 kez kupayı kazanan Beşiktaş HDİ Sigorta ve üç defa mutlu sona ulaşan 1907 Fenerbahçe Engelli Yıldızlar’ı normal sezonda yenen tek takım unvanını elinde bulunduran İzmir Büyükşehir Belediyespor, 17 yıllık hasrete artık son vermek istiyor.

İzmir Büyükşehir Belediyespor’un ülkemizde tekerlekli sandalye basketbolunun lokomotifi olduğunu vurgulayan Başkan Ersan Odaman, “İzmir Büyükşehir Belediyespor, Başkanımız Sayın Tunç Soyer’in vizyonu doğrultusunda spor kenti olma yolunda ilerliyor. Hentbol Erkekler Türkiye Kupası’nda İzmir tarihinde kazanılan ilk kupa, kadınlarda çıkılan final ve diğer branşlardaki başarılar çok önemli sinerji yarattı. Engelli branşları ise bizim için çok özel bir önem taşıyor. Ülkemizde en fazla engelli branşına ve sporcusuna sahip kulübüz. Tekerlekli sandalye basketbolunda yıllar sonra kazanacağımız şampiyonluk kupası, bu ivmenin daha da yukarıya çıkmasını sağlayacaktır” diye konuştu.

ŞAMPİYONLUĞA ÇOK YAKINIZ

Antrenör Erdinç Kılıç ise 2001 yılından bu yana neredeyse her yıl Türkiye'yi Avrupa’da temsil ettiklerini belirterek, “Andre Vergauwen Cup’da 2001’de dördüncü, 2002’de ise üçüncü olduk. Bu anlamda da bir rekorun sahibiyiz. Şampiyonluğa çok yakınız. Normal sezonda 14 maçın 13’ünü kazanarak ne kadar inandığımızı gösterdik. İzmir’e yıllar sonra bir şampiyonluk kupası daha getirmek istiyoruz” dedi. 

Play-off maçlarının bambaşka bir atmosferde oynandığına da dikkat çeken Antrenör Kılıç, “Lig, geçen yıl pandemi nedeniyle oynanmadı. 2018-2019’da ise normal sezonu üçüncü bitirip, dördüncü sıradaki Fenerbahçe ile finalde karşılaşmıştık. Son saniyedeki son topu kaçırarak kaybettiğimiz şampiyonluk bize önemli deneyim kazandırdı. Bu kez Yalova’ya şampiyon olmaya gidiyoruz” diye konuştu.

Takım Kaptanı Ersin Sayın da İzmir Büyükşehir Belediyespor’un çok başarılı bir şekilde geride bıraktığı 2020-2021 sezonuna bir kupa daha eklemek istediklerini söyledi.