İzmir Büyükşehir Belediyesi, pandemi nedeniyle toplu iftar yapılamadığı için evlere yemek servisi uygulamasını başlattı. Ramazan ayı boyunca 400 bin kişilik iftar yemeği dağıtmayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilk iftar öncesi hijyen kurallarına uygun olarak hazırlanan yemek paketlerini sofralara ulaştırdı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayıyla birlikte örnek bir dayanışma kampanyası başlattı. Pandemi nedeniyle kurulamayan iftar çadırlarının boşluğunu kapatmayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, hijyen kurallarına uygun olarak hazırlanan ve kapalı kutulara konan yemek paketlerini belirlenen mahallelerde dağıtıyor. Kent genelinde Ramazan ayı boyunca toplam 400 bin kişilik iftar yemeği vermeyi hedefleyen Büyükşehir, 75 ekip, 150 personelle ihtiyaç sahiplerinin iftar yemeklerini kapılarına ulaştırıyor.

BAŞKAN SOYER: "GELİN DAYANIŞMAYI BÜYÜTELİM" 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, pandemi koşulları nedeniyle istasyonlar ve çadır sistemlerinin oluşturulamamasından dolayı Ramazan ayı boyunca iftar yemeği dağıtımlarını evlere servis şeklinde yapacaklarını belirterek, 400 bin kişilik yemek dağıtmayı planladıklarını söyledi. İzmirlilerin katkılarıyla bu sayıyı daha da artırmayı hedeflediklerini dile getiren Başkan Soyer, “Gelin bu dayanışmayı hep birlikte büyütelim. Gönülleri zengin hemşerilerimizin Halkın Bakkalı üzerinden güçleri oranında satın alacakları iftar paketlerini imkanları kısıtlı yurttaşlarımıza ulaştıralım. Bu mübarek ayda tek bir ailemizin bile sofrası boş kalmasın. İzmir dayanışmasının gücünü bir kez daha gösterelim” diye konuştu. 

DAYANIŞMA BÜYÜYECEK 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı süresince Bizİzmir dijital platformları ve Halkın Bakkalı web sitesi üzerinden satın alınan iftar yemeği paketleri ve gıda kolilerini de ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. İftar yemeği paketi ve gıda kolisi satın almak isteyenler, Bizİzmir web sitesinin ya da Bizİzmir mobil uygulamasının ana sayfasındaki “Dayanışma Noktası” sekmesine tıklayarak, Halkın Bakkalı’nın ilgili sayfasına gidebiliyor. Yurttaşlar burada farklı fiyat seçenekleriyle sunulan üç farklı iftar yemeği paketi ile gıda kolisinin detaylarını görebiliyor.

25 liralık “İftar Yemeği”, 150 liralık “6 Adet Sizden Bir Adet Bizden” paketi, 600 liralık “Aylık İftar Yemeği” paketi ile 100 liralık “Gıda Kolisi” seçeneklerinin altında ödeme yöntemleri de sunuluyor. Paketlerin altında ödeme seçenekleri de bulunuyor. Ödeme yöntemini belirleyen yurttaşlar, işlemleri tamamladıktan sonra iftar yemeği paketlerinden ve gıda kolisinden istediği sayıda satın alabiliyor.

İftar paketlerinde ezogelin çorbası, sebzeli köfte, pirinç pilavı, kalburabastı, iki adet roll ekmek ve 200 ml ayran yer alıyor. Gıda kolisinde ise 1 litre ayçiçek yağı, bir kg pirinç, iki adet yarım kg makarna, birer kg çay, şeker, un, nohut ve bulgur, yarım kg siyah zeytin, iki adet 65 gram hazır çorba, 750 gram tuz bulunuyor.

YARDIMLAR DEVAM EDİYOR

Aralarında 65 yaş üstü, şehit yakını ve gazilerin de bulunduğu 42 bin 500 ihtiyaç sahibi aileye toplam 10 milyon 625 bin TL bayram yardımı yapılacak. Aile fertlerinin banka hesaplarına yatırılacak 250’şer lira tutarında bayram parası bayram öncesi çekilebilecek. Yine 42 bin 500 aileye gıda ve hijyen kolisi dağıtılacak. Gıda paketlerinin içinde bir evin temel gıda ihtiyaçları bulunacak. Büyükşehir, Ramazan Bayramı öncesi 65 yaş üstü yurttaşlar ile şehit yakını ve gazilere içinde bayram şekeri ve kolonyanın da bulunduğu bayramlık hediye paketi de verecek.