İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin "Eşit Yurttaşlık Mümkün" sloganıyla Karşıyaka Örnekköy'de yapımını tamamladığı Sosyal Projeler Yerleşkesi'nin açılışı 7 Haziran Pazartesi günü yapılacak. Bünyesinde birçok merkezi barındıracak yerleşke ile kadınların, çocukların, gençlerin ve engelli yurttaşların sosyal hayata daha fazla katılımı hedefleniyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kadınların, çocukların, gençlerin ve engelli yurttaşların hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla yapımını tamamladığı Örnekköy Sosyal Projeler Merkezi 7 Haziran Pazartesi günü açılıyor. Karşıyaka Örnekköy'de bulunan yerleşke içerisinde Anahtar Kadın Çalışmaları Bütüncül Hizmet Merkezi, Meslek Fabrikası Kurs Merkezi, İzmir Dokunulabilir Engelsiz Sanat Müzesi (İZDEM), Farkındalık Merkezi, Genç İzmir Merkezi, 3-6 yaş için Masalevi ile Çocuk ve Gençlik Merkezi (ÇOGEM) yer alacak. Misafirhane ve kafeteryanın da bulunacağı yerleşkede tüm yurttaşların sosyal hayata eşit miktarda katılımı için birçok çalışma yürütülecek. Yerleşkede dünyanın ilk ve tek engelsiz müzesi de hizmete girecek.

GENÇLER YÖNETİME KATILACAK

Meslek Fabrikası Kurs Merkezi ile İzmirliler'in nitelikli eğitimler alması ve ekonomik kazanımlar elde etmesi sağlanacak. Anahtar Kadın Çalışmaları Bütüncül Hizmet Merkezi ile kadınlara yönelik çalışmalar tek noktadan yürütülecek. Çocuk ve Gençlik Merkezi'nde çocuklara, gençlere ve ailelerine yönelik seminerler ile eğitimler sunulacak. Psikolojik danışmanlık, akademik destek ve sanatsal faaliyetlerle çocukların gelişimlerine kaktı sağlanacak. Genç İzmir ile ise geleceğin yöneticileri olan gençlere yepyeni bir eğitim ve paylaşım platformu sunulacak. Gençlerin kent yönetimine katılımları artırılacak.

"FIRSAT EŞİTLİĞİ YARATMAK İÇİN"

Yerleşkenin açılışı öncesi sosyal medya hesabından bir tanıtım videosu yayınlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer şunları kaydetti:

"Eşit bir yurttaşlık mümkün. Fırsat eşitliği yaratmak için kurduğumuz Örnekköy Sosyal Projeler Yerleşkesi’nin açılışını 7 Haziran’da gerçekleştiriyoruz. Masal evi ve meslek kursları gibi imkanları barındıran yerleşkemizde dünyanın ilk ve tek engelsiz müzesi de hizmete giriyor."