İzmit Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü’nün 2022 yılında düzenlediği programlar ile hem çocuklar hem de yetişkinler yıl boyunca sporla buluştu.

Sağlıklı yaşam adına çocuk, genç ve yetişkinleri sportif aktivitelerde bir araya getiren Spor İşleri Müdürlüğü, 2022 yılında da birçok çalışmaya imza attı. Yıl içerisinde müdürlüğe dilekçe ile talepte bulunan 30 okula, spor malzemesi desteği verildi.

BİNLERCE SPORCU AĞIRLANDI

Antrenman için saha sıkıntısı olan amatör spor kulüplerinin kullanması adına Cephanelik Spor Tesisleri kapılarını 2022 yılında da açtı. Yıl boyunca Cephanelik Spor Tesisleri’nden 57 bin 395 sporcu faydalandı. Yeni yüzüyle hizmete açılan İzmit Belediyesi Aquaparkı’ndan ise 10 ise 619 kişi faydalanırken kapalı yüzme havuzunu 19 bin 535 sporcu kullandı. Belsa Plaza, Kuruçeşme Merkez, Bekirdere, Topçular, Zabıtan, Akmeşe, Yahya Kaptan, Mehmet Ali Paşa, Gündoğdu, Tepeköy, İZGİM, Ayazma, Malta, Körfez (42 Evler), Akpınar ve Yenidoğan Mahallelerinde bulunan spor salonlarından da  yıl boyunca toplamda 12 bin 540 kadın faydalandı. 

HEM SPOR HEM DOĞA

Hava şartlarına bağlı olarak haftada bir gün düzenlenen Sağlıklı Yaşam Yürüyüşleri ve ayda bir kez profesyonel yürüyüşçülerle düzenlenen Bizim Köy Doğa Yürüyüşleri ile İzmitliler hem spor yaptı hem doğanın tadını çıkardı. Yıl boyunca Sağlıklı Yaşam Yürüyüşleri'ne bin 575 kişi, Bizim Köy Doğa Yürüyüşleri'ne ise 702 kişi katıldı. 

İZMİT BELEDİYESPOR SPORCU SAYISINI YÜKSELTTİ

İzmit Belediyespor’un basketbol okulu, basketbol altyapı takımları, futbol altyapı takımları, güreş takımı, atletizm takımı, karate takımı, izcilik takımı, jimnastik takımı, yüzme takımı, su altı takımındaki sporcu sayısı 2022'de toplamda bin 170’e yükseldi. 

GELENEKSELLEŞEN TURNUVALARA YÜZLERCE SPORCU KATILDI

Her pazar sabahı Yahya Kaptan Bisiklet Pisti’nden hareket edilen bisiklet turları yıl boyunca düzenli olarak devam etti. Bisiklet turlarına toplamda bin 393 kişi katıldı. Rutin faaliyetler dışında özel gün ve haftalarda düzenlenen turnuva ve etkinliklerle onlarca sporcuya ulaşıldı. Geleneksel olarak düzenlenen Çınar Yelken Yarışları, Leyla Atakan Basketbol Turnuvası, Başkanlık Futbol Kupası gibi etkinliklerde binden fazla sporcu yer aldı.