Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu avukatlarından Rukiye Leyla Süren, Elazığ'da 24 saat içinde 3 kadın cinayetinin işlendiğini belirterek, “Yine geçen hafta Ankara'da iki kadın çocukları ile beraber öldürüldü. Artık saatlerin geçmesini istemiyoruz. Ölümler her geçen gün artıyor. Bu nedenle mutlaka İstanbul Sözleşmesi'ne tekrar imza konulması ve 6284 'ün etkin uygulanması gerekiyor" dedi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu avukatlarından Rukiye Leyla Süren, son günlerde artan kadın cinayetlerine ilişkin açıklama yaptı. Süren, şunları söyledi:

"HER SAAT BAŞI BİR KADININ ÖLÜMÜNÜ BİZE HABER OLARAK GETİRİYOR"

"Türkiye'nin her yerinde her gün kadın cinayeti haberi alıyoruz. Maalesef kadınları koruması gereken kolluk kuvvetleri ve yetkili kişiler sadece seyrediyor. İstanbul Sözleşmesi'nden imza çekilmesinden sonra kadın cinayeti sayısının yüzde 9 düştüğünden bahisle İçişleri Bakanlığı açıklama yapıyor. Ama her öldürülen bir kadın bile fazla bir ölümdür. Maalesef Elazığ'da 24 saat içerisinde 3 tane kardeşimizi kaybettik ve bu kadınlardan birinin çocuğu da yaralandı. Yine geçen hafta Ankara'da iki kadın çocukları ile beraber öldürüldü. Artık saatlerin geçmesini istemiyoruz çünkü her saat başka bir kadının ölümü ölümünü bize haber olarak getiriyor. 6284'ün yeterince uygulanmaması, etkin olarak kararlar alınıp korunma kararlarını uygulanmaması, kadınların canlarına mal oluyor. Özellikle ateşli silahlarla ölümler her geçen gün artıyor. Bu nedenle mutlaka İstanbul Sözleşmesi'ne tekrar imza konulması ve 6284'ün uygulanmasında mutlaka kadınların korunmasında nelerin eksik kaldığının gözlenip, 6284'ün etkin uygulanması gerekiyor."