Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın hayata geçirdiği projeleri yerinde görmek için Mersin’e geldi.

Mezitli’de iki gün geçiren Köse ve beraberindeki heyet; başta Kadın Üretici Pazarları, Mutlu Yaşam Köyü, Kent İçi Tarım Projesi, Sanat Çarşısı, Down Kafe, Gönüllü Serası, Aratos Spor Tesisleri, Balık Pazarı, Emekli Evi, Kafe Kütüphane ve Hobi Bahçeleri’ni gezerek bilgi aldı. Ekip; Antik Liman Alanı'nda bulunan “I LoveYou Mezitli” yazısının önünde fotoğraf çektiren, Viranşehir Sahili'nde yürüyüş yapan, Aratos’un Anıt Mezarı ve Soli Pompeiopolis’i ziyaret etti.

Elif Köse, Tirat Mutfak Atölyesi’nde Başkan Tarhan’la birlikte yemek yaptı. Köse, yaptığı makarnayı, aralarında Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve 2430 Rotary Bölge Guvarnörü Serhan Antalyalı’nın da bulunduğu konuklara ikram etti.

Konuklar daha sonra, inceledikleri projeleri değerlendirdi. Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, şunları söyledi:

“Geçtiğimiz yıl Mezitli’den bir heyeti Kadın Üretici Pazarlarını görüşmek üzere Safranbolu’da ağırlamıştık. Anlattıklarından oldukça etkilendik ve arkadaşlarımızla bu projeleri yerinde görmek için fikir birliğine vardık. Projelerin başarıyla ortaya konulması ve uygulanmasında yakalanan başarı bizler için son derece bilgilendirici oldu. Çok güzel şekilde ağırlandık. Zamanımız iki günle kısıtlı olduğundan daha pek çok projeyi gezememiş olmamızdan dolayı üzgünüz. Taş Mektep, Aktif Yaş Alma Merkezi gibi projeleri de umarım bir daha ki ziyaretimizde görürüz.”

Mezitli’nin sınırlarını aşarak artık dünya genelinde bilinen bir kent olduğunu ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da Karadeniz’in uç noktasından konukları ağırlıyor olmaktan mutlu olduklarını söyledi. Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin çok önemli projeleri olduğuna vurgu yapan Başkan Tarhan, “Kendilerini davet ederek Mezitli’de hayata geçirdiğimiz projelerimizi anlattık, benzer kültüre sahip olmamız nedeniyle Safranbolu’da yapılabilirliği üzerine fikir alışverişinde bulunduk. Karşılıklı olarak ortak çalışma alanları konusunda çok değerli kazanımlar edindik. Nazik ziyaretleri nedeniyle kendilerine teşekkürlerimi sunarım” dedi.