Giresunlu Mustafa Aydın, kargaların da sevilmesi gereken canlılar olduğunu herkese gösterdi ve arada bir dostluk kurulabileceğini kanıtladı. Aydın’ın yaralı bir şekilde yavru iken yuvasından düştüğünde sahiplendiği, tedavisini yaptırıp işyerinde beslediği kargaya çevre esnafı “Bilo” adını verdi. Karga Bilo, esnafın maskotu oldu.

BİLO BİRİNCİ YAŞINI KUTLUYOR

Giresun’da çiçekçilik yapan Mustafa Aydın, karga biloyu yeni doğmuş bir yavru olarak yuvasından düşmüş ve kanatları kırık halde bulduğunu söyledi. Önce tedavi ettirdiğini ve sonra da kargaya bakmaya başladığını belirten Aydın, "Tam bir yıl oldu. Bugün doğum gününü kutluyoruz” diyerek şöyle konuştu:

“Beni ailesi gibi görüyor. Sürekli etrafımızda. Karnı acıkınca içeri gelip bağırmaya başlıyor. Dışarı çıkarıp besliyorum. Akşam olunca üşümesin diye dükkanın içine alıyorum.  Henüz kısa süreli uçuşlar yapıyor ama yine buraya dönüyor. Bizi ailesi gibi görüyor, buradan ayrılmıyor. Giresun’un maskotu haline geldi. Bilo’nun ziyaretçileri de eksik olmuyor. Herkes bir şey getiriyor. Poğaça fındık, ceviz. Görmek için babasıyla evden çıkıp gelen çocuklar var. Bir yıldır bakıyoruz, biraz zor oluyor. Çünkü çok yaramaz.”

“DİĞER KARGALAR DIŞLADI”

Aynı yerde otopark işletmeciliği yapan Şeref Özdemir ise “Deponun bir maskotu oldu. Biz de sahiplendik onu bir aile gibi. Bizi bir annesi, babası ne bileyim bir akrabası olarak görüyor. Diğer kargalara hiç bakmıyor. Kargalar da buna bakmıyor. Dediğimiz gibi herhalde dışlamışlar. Burada işte dediğim gibi kedi maması; mesela onu çok seviyor, dediler. Kedi maması ile beraber besliyoruz. Arada bir onu suya atıyoruz, şişiyor böyle kedi maması. Çeşit çeşit olandan alıyoruz; karışık olandan. Veterinere götürdük, vitamin falan verdi. Ağzına vitamin sıktık biz biraz daha gelişsin diye. Kanatlarının gelişmesini bekliyoruz. Arada bir kırılıyorlar, onları çekiyoruz biz. Veteriner ‘Kırılan kanadı çekin yenisi gelsin’ dedi. Kanatları tamam olursa uçacak diye bekliyoruz ama buradan ayrılacağını hiç düşünmüyorum. Arada bir yakalayıp atıyoruz havaya uzun mesafe uçuyor ama tekrar bu mıntıkaya geliyor. Buradan dışarı gitmiyor” dedi.

Sevimli karganın insanlarla ilişkisini görenler ise hayretlerini gizlemiyor.