TACETTİN DURMUŞ

Kars Baro Başkanı Fettah Çapkurt, Kağızman'ın Karagüney köyündeki keşiften dönerken aracının devrilmesiyle hayatını kaybeden Avukat Metin Avunca için açıklama yaptı. Çapkurt, "Yılların ihmalkârlığı ile yapılmamış bir köy yolu, genç meslektaşımızı aramızdan aldı" dedi.

“AVUKATLAR YARGININ ÜVEY EVLATLARIDIR”

Ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta da avukatların yargının devlet nezdinde üvey evlatları olduklarını ileri süren Kars Barosu Başkanı Fettah Çapkurt, şöyle konuştu:

“Her ölüm bir büyük bir acıdır ve büyük bir kayıptır. Henüz gençliğinin ve mesleğinin baharında olan kıymetli meslektaşımız Avukat Metin Avunca’nın görevini icra ederken talihsiz bir kaza sonucu vefat etmiş olması, bizler için tarifi imkansız ve unutulmayacak bir acıdır. Arkadaşımız ölümü göze alarak adaletin peşinden gidecek kadar cesaretli dürüst, ilkeli ve mesleğine bağlı bir meslektaşımızdı. Avukatlar, bugün yargının devlet nezdinde üvey evlatlarıdır. Avukatlar görevlerini yaparken darp ediliyor, yaralanıyor, yargılanıyor, hatta öldürülüyorlar. Önceki gün yılların ihmalkârlığı ile yıllardır yapılmamış bir köy yolu Metin ile birlikte üç kişinin de hayatına mal olmuş, bir askerimiz de ağır şekilde yaralanmıştır. Kars Barosu ailesi, bir ferdini kaybetmenin derin acısını yaşamaktadır. Değerli arkadaşımız ile birlikte hayatını kaybeden nişanlısı Gülcihan Bozyel ve kardeşi Eyüp Bozyel ile Jandarma Astsubay Egemen Öztürk'e Allah'tan rahmet kederli ailelerine ve sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Yine aynı kazada ağır yaralanan uzman çavuşumuza da acil şifalar diliyoruz.”