TACETTİN DURMUŞ

Kars’ın Susuz ilçesinde yağış sonrasında sel meydana geldi. Aynalı ve Ortalar (Ortakilise) köylerinde, hasar oluştu.

Edinilen bilgilere göre; DSİ’nin geçen yıl Aynalı köyünde yaptığı kanal taşınca sel suları evleri bastı. Köydeki çok sayıda ev su altında kalarak oturulamaz, eşyalar da kullanılmaz hale geldi. Susuz Kaymakamı Hamza İnam, Kars AFAD Müdürü Oktay Ağyan, İl Özel İdaresi ekipleri ve Jandarma Ekipleri köylere giderek, kurtarma ve zarar tespit çalışmaları başlattı. Bazı vatandaşlar havanın kararması nedeniyle bazı hayvanlarının kayıp olduğunu söyledi. 

MUHTAR: “BU DEVLETİ BUNLAR YEDİ BİTİRDİLER”

Öte yandan Aynalı Köyü Muhtarı Evren Betüs, DSİ Bölge Müdürlüğünden şikayet ederek geçen yıl yapılan kanalın, uyarılarına rağmen yeterli şekilde yapılmadığını söyledi. Muhtar Betüs, “Özellikle DSİ’nin yaptığı bu kanalı, de ki ‘DSİ bu kanalı yaptın aynı şekilde gelip sökeceksin.’ Onları şikayet edeceğim, bunu bilsinler. Koydukları menfeze bakın. Getirip buraya 50’lik menfez koydular. Ben 1000’lik koyun dedim, onlar 50’lik koydu. Geçen yıl yapıldı. Müteahhit ile müdürleri geldi, yaptı. Sonra da diyorlar ki işte devlet öyledir, böyledir. Bu devleti bunlar yedi bitirdiler. Bunlar da batırdılar. Açık ve net her şey ortadadır. Yaptıkları kanala bak, dön evime bak. Bu menfez bu suyu çeker mi?” diye sordu.

 AFAD “İKİ KÖYDE ZAYİAT VAR”

Kars AFAD Müdürü Oktay Ağyan, “Susuz’a bağlı Aynalı ve Ortalar’da, aşırı yağıştan dolayı sel ve su baskınları oluştu. İlk belirlemelere göre Aynalı köyünde yedi ev ve yedi ahır, dört tane evde Ortalar köyünde hasarlı. Tespitlerimiz devam ediyor. Yarın sabah ayrıntılı tespitler yapılacak. Tüm birimlerimizle burada müdahale ediyoruz. Gelişmeleri anında Sayın Valimize bildiriyoruz. Yedi hayvan zayiatımız var, ilk belirlemelere göre” dedi.