Kartal Belediyesi, "Dünya Bisiklet Günü" ve "Dünya Çevre Günü" dolayısıyla bilinçlendirme ve farkındalık yaratmaya yönelik bir dizi etkinlik düzenledi. Belediye, bu arada ihtiyaç sahibi 35 çocuğa bisiklet hediye etti.

Kartal Belediyesi'nin, "3 Haziran Dünya Bisiklet Günü" ve "5 Haziran Dünya Çevre Günü" nedeniyle düzenlediği etkinlik ilgiyle karşılandı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde doğaya karşı farkındalık bilinci oluşturmak, bu bilinci geliştirmek ve yaşatmak adına yapılan etkinliklerde hem çocuklar hem de vatandaşlar eğlenceli bir gün yaşadı.

Kartal Sanat Sokağı’nda gerçekleştirilen etkinliklerde hem 3 Haziran Bisiklet Günü hem de 5 Haziran Dünya Çevre Günü kutlandı. Kartal Belediyesi ve Lions Kulübü iş birliğiyle hayata geçirilen Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen Başkan Yardımcısı Hüseyin Tozkoparan, birim müdürleri, Lions Kulübü 118 Yönetim Çevresi Genel Yönetmeni Belma Bozyiğit ve üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş ve çocuk katıldı.

SOKALARDA KAĞIT TOPLAYAN 2 ÇOCUK DA BİSİKLETE KAVUŞTU

Etkinlikte, Kartal Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü tarafından tespit edilen aralarında sokaklarda kağıt toplayan iki çocuğun da bulunduğu ihtiyaç sahibi 35 çocuğa, Kartal Belediyesi, Lions Kulübü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle temin edilen bisikletler hediye edildi.

Bisikletlerini, Lions Klubü 118 Yönetim Çevresi Genel Yönetmeni Belma Bozyiğit, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Tozkoparan, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars, Sosyal Yardım İşler Müdürü Ozan Haydar Selmanpakoğlu, Kartal Lions Kulübü Başkanı Murat Demircan ve kulüp üyelerinin elinden alan çocukların sevinç ve coşkusu etkinliğe renk kattı.

Törende konuşan Lions Kulübü 118 Yönetim Çevresi Genel Yönetmeni Belma Bozyiğit, bisikletleri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda hediye etmeyi planladıklarını ancak pandemi kısıtlamaları nedeniyle ertelemek zorunda kaldıklarını belirterek, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ve emeği geçen herkese teşekkür etti.