Diyarbakır'da şubat ayından bu yana kayıp olarak aranan iki çocuk babası, 36 yaşındaki Cevat Demir’in, Mersin'de alacak-verecek tartışmasından sonra öldürülerek boş bir araziye gömüldüğü ortaya çıktı.

Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Diyarbakır'da 14 Şubat tarihinden bu yana kayıp olarak arandığı bildirilen Cevat Demir'in, son olarak Mersin'e geldiği yönünde bilgi alınması üzerine Cinayet Büro Amirliği ekiplerince araştırma başlatıldı.

Kayıp şahsın ailesinin bir televizyon programına katılmasının ardından, programa konuk olan kişilerle de irtibata geçerek ifadelerine başvuran ekipler, şüpheli görülen birçok adreste arama yaptı. Elde edilen tüm bulgular ile kayıp şahsın yakınlarından alınan kan örnekleri üzerinde DNA eşleştirmesi de yapılırken, Demir’in hayatta olduğuna dair herhangi bir iz ve emareye rastlanılmadı.

ÜÇ İLDE OPERASYON

Yapılan araştırmadan sonra şahsın öldürüldüğünü değerlendiren Cinayet Büro Amirliği ekipleri, yürütülen teknik ve fiziki takibin ardından üç ilde düzenledikleri operasyonla 14 şüpheliyi gözaltına aldı.

Şüphelilerin verdikleri ifade doğrultusunda, Demir’in tabanca ile öldürüldüğü anlaşıldı. Yine ifadelerden yola çıkılarak merkez Toroslar ilçesindeki Çopurlu Çivi Çukur mevkisinde boş bir arazide arama yapıldı.

Arama kurtarma köpeğinin tepki verdiği noktada iş makinasıyla yapılan kazıda Cevat Demir'in cesedine ulaşıldı. Demir, yapılan otopsinin ardından ailesi tarafından Diyarbakır'da toprağa verildi.

YEDİ KİŞİ ADLİYEYE SEVKEDİLDİ

Gözaltına alınan şüphelilerden yedisi ifadelerinin ardından serbest bırakılırken suçlarını itiraf ettikleri belirtilen M.Ş., İ.B., E.E., M.Ş., R.G., T.D. ve Ş.K. adliyeye sevk edildi. Cinayetin, alacak-verecek meselesinden işlendiği öğrenildi.