Pandemi kısıtlamaları nedeniyle uzun süredir kültür sanat etkinliklerine ara vermek zorunda kalan Kemalpaşa Belediyesi, normalleşme sürecinin başlamasıyla kültür sanat faaliyetlerine hız kattı. Temmuz ayı etkinlik takvimi kapsamında düzenlenen Doğa Festivali ve Gençlik Konseri ile Kemalpaşalılar aylar sonra gönüllerince eğlenip keyifli zaman geçirme fırsatı buldu.

Kemalpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen Doğa Festivali'ne, Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, CHP İlçe Başkanı Ahmet Cemil Balyeli, İYİ Parti İlçe Başkanı Nizamettin Yılmaz ve başkan yardımcılarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Festivalde kamp yapmak isteyen katılımcılar için de Park Orman’da 12 adet çadır kuruldu.

UZAY KÜRESİ’NDE HEYECANLI YOLCULUK

Festivalde çocuklar da düzenlenen farklı etkinliklerle neşe dolu saatler geçirdi. Aileleriyle birlikte festival alanına gelen çocuklar, eğitmenler eşliğinde resimler yaparak danslı oyunlar oynadılar. Yüz boyama faaliyetlerinin de yer aldığı Çocuk Kulübü etkinliklerinin ardından Planetaryum'da (Uzay Küresi) heyecanlı bir yolculuğa çıktılar.

HALK DANSLARI TOPLULUĞUNA YOĞUN İLGİ

Halk Dansları Topluluğu’nun da yeteneklerini sergilediği festivalde, topluluk tarafından Anadolu’nun çeşitli yörelerine ait halk oyunları oynandı. 

Kadın Emeği Pazarı üreticileri de Park Orman’da stantlarını açarak el emeği hünerlerini sergiledi. Başkan Rıdvan Karakayalı ve eşi Lütfiye Karakayalı, kadın üreticiler tarafından açılan stantları tek tek ziyaret ederek ürünler hakkında bilgi aldı.

FONDİP’TEN KEYİFLİ KONSER

Gecenin sonunda da Fondip müzik grubu sahne aldı.

Performanslarıyla Kemalpaşalı vatandaşlara keyifli saatler yaşatan Fondip Grubu’na teşekkürlerini ileten Başkan Karakayalı, konsere katılan gençlere seslenerek, “ Pandeminin sürdüğü bir buçuk yıldan beri kültürel ve sosyal etkinliklerimize ara vermek zorunda kaldık. Sizler de evlerinizde çok sıkıldınız. Normalleşme ile birlikte ilk etkinliğimizi burada gerçekleştirdik. Gençlerimize çok güveniyorum. Kemalpaşa’da her şeyi gençlerimizle birlikte omuz omuza yapacağız . Etkinliklerimizi çeşitli mahallelerde sürdürmeye devam edeceğiz. Kültür ve sanat faaliyetlerimizi arttıracağız. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.