SANCAR KIZILKAYA

İçişleri Bakanlığının "Kademeli Normalleşme Tedbirleri” genelgesine göre, kahvehanenelerin 1 Haziran’a kadar kapalı kalacak olması Kocaeli Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Erdoğan Göçer'in tepkilerine neden oldu. Göçer, "Biz bütün planlarımızı 17 Mayıs'ta açılacak şekilde yapmıştık" dedi.

Geldikleri nokta itibarı ile söylenecek bir şey kalmadığını belirten Göçer, İçişleri Bakanlığı genelgesiyle tam bir hayal kırıklığı yaşadıklarını bildirdi. Göçer, "Bugün sabah kalktık yine kısıtlanmışız. Kahvehaneci esnafı isyanda. İnsanlar mağdur. Kahveci esnafı sıkıntılı bu insanlar ne yapacak? Şaşırdık kaldık. Herkesin benden bir beklentisi var. Telefonlarım susmuyor. En azından kahveler çay ocağı gibi çalışsaydı. Destek vardı, bin lira. O da yatmadı. İnsanlar mağdur. Tükendik bittik” diye konuştu.

İçinde bulundukları durum için “çok vahim” ifadesini kullanan Göçer, şunları anlattı:

“Çok zor, vallahi çok zor. Hadi 10 gün daha sabretsin bu insan. 10 gün sonra her şey düzelecek mi? 1 Haziran’da yine de açmayabilirler. Ya sabır. Kaç tane esnafımız intihar etti. Borç taksitleri Haziran’da. İşyerleri kapalı, taksitler, sigortalar nasıl ödenecek. Demin bir tane üyem aradı; Başkanım fırından önceki günün bayat ekmeğini alıyorum, diyor. İnsanlar çok mağdur. Benim iş yerim Fuar’da 2 senedir bir tane çay satamadım. Hepimiz mağdur. Psikolojimiz bozuldu sabahtan beri. Bari 1 Haziran’da serbestlik olsun. Tek beklentimiz 1 Haziran.”