İzmir Konak Belediyesi ile Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şubesi arasında kentsel dönüşüm, kent planlaması ve nitelikli yapılaşma konularında iş birliği protokolü imzalandı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, "Konak’ta, ‘İklim Değişikliği Eylem Planı’ çerçevesinde sağlıklı ve nitelikli yapılaşma için Peyzaj Mimarları Odası'yla birlikte hareket edeceğiz" dedi.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şubesi Başkanı Elvin Sönmez Güler, Şube İkinci Başkanı Salih Yeşilbaş ve yönetim kurulu üyelerini konuk etti. İklim değişikliği, kentlerde sürdürülebilirlik, ruhsatlandırmada peyzaj projelerinin önemi; sağlıklı, nitelikli, güvenli ve sürdürülebilir yapılaşma gibi konuların ele alındığı toplantıda, Konak Belediyesi ve Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şubesi arasında iş birliği yapılması kararlaştırıldı.

PEYZAJ MİMARLARI ODASI'NDAN ONAY ALINACAK

Başkan Abdül Batur, “Mimar ve mühendis odalarımızla protokol ve iş birliklerine çok önem veriyoruz. Kentsel dönüşümde planlama süreçlerini de odalarımızla paylaştığımızı biliyorsunuz. Bundan sonra Peyzaj Mimarları Odamızla birlikte önemli çalışmalar gerçekleştireceğiz. Özellikle belli metrekarenin üzerindeki parsellere yapılan yapılarda, bu yapıların bahçe düzenlemeleri ile ilgili peyzaj mimarlarının onayı istenecek. Ayrık yapılaşmaya haiz bahçeli binalarda da peyzaj mimarının onayı olacak” diye konuştu.

"DAHA YAŞANABİLİR BİR KONAK İÇİN"

Konak’ın daha yaşanır bir kent olması için çalıştıklarını belirten Başkan Batur, şunları söyledi:

“İklim değişikliğinin etkilerinin sert bir şekilde hissedildiği günümüzde, özellikle belediyelerin ruhsatlandırma aşamasında peyzaj projeleri, sürdürülebilir bir çevre için çok önemli. Her zaman söylüyoruz; bina yıkıp, bina yapmak değil sağlıklı, güvenli binaları çevresiyle bir bütün halinde inşa etmek, yeşil alanları ve sosyal donatısıyla insana yakışır bir yaşam alanı oluşturmak ve sürdürülebilir bir kent ortaya çıkarmak gerekiyor. Bu noktada Peyzaj Mimarları Odamızla birlikte hareket ediyor olmamız, Konak’ımızın daha yaşanır bir kent olmasında çok önemli. Değerli oda başkanımıza ve yönetimine teşekkür ediyorum.”