Konak Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle alınan 17 günlük tam kapanma kararının ardından yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarını besleme çalışmalarını sürdürüyor. Belediye ekipleri, tam kapanma sürecinde yaklaşık bin 500 kilo mama ve 200 kilo buğday dağıtılmış olacak.

Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, tam kapanma döneminde ilçenin dört bir yanındaki sokak hayvanlarının günlük beslenme ve su ihtiyaçlarını karşılarken, hasta nakil aracı ile acil müdahale gerektiren can dostların da yardımına koşuyor. Vatandaşlardan veya sivil toplum kuruluşlarından gelen ihbarları da değerlendiren ekipler, yeni doğum yapmış anne ve yavrularını veya kısırlaştırılması gereken minik canları, tedavilerinin yapılması için Hayvan Sağlığı Merkezi’ne getiriyor. Öte yandan merkezde misafir edilen can dostların rutin bakım, tedavi ve kısırlaştırma çalışmaları da titizlikle sürdürülüyor.

BİN 500 KİLO MAMA

Özellikle tamamen el ayağın çekildiği hafta sonları çalışmalarını artıran ekipler ilçedeki tüm meydan, park ve sokakları dolaşarak can dostları besliyor. Hafta içi gelen taleplere göre yapılan mama dağıtımı hariç sadece hafta sonlarında 400 kilo mama, 50 kilo da buğday dağıtıldı. 17 günlük tam kapanma döneminde yaklaşık bin 500 kilo mama ve 200 kilo buğday dağıtılmış olacak. Konak’ta tüm sokak hayvanlarına ulaşarak beslenmesini sağlamaya çalışan ekipler, besleme bölgelerini sivil toplu kuruluşları ve vatandaşlar ile iş birliği içeresinde belirliyor. Ayrıca, ilçede dokuz ayrı noktaya yerleştirilen mamamatiklerin bakımı sağlanarak haznelerinde de mama ve su eksik edilmiyor.