MERT MİNİSKER-ZEKERİYA ERCİVAN

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), destek verdiği çalışmalar sonucunda tanrıça ‘Artemis’e ait olduğu anlaşılan heykeli il turizmine kazandıracak. BTSO Başkanı Türker Ateş, Bolu’ya ait Köroğlu figürünün yanında artık Artemis’in de olacağını vurguladı, “Köroğlu ve Artemis’in Bolu’nun tanıtımında birlikte rol üstlenecek” dedi.

HEDİYELİK MİNYATÜRLER

Türker, BTSO olarak ilin gelişmesi için yaptıkları çalışmalar kapsamında Bolu Müzesi’nde ‘dünyada tek olan eserleri’ baktıklarında bir kadın başı heykelinin ortaya çıktığını anlattı. Yaklaşık iki buçuk yıl önce başlayan ve akademik destek de alınarak yapılan çalışmalar sonucu kadın başı heykelinin tanrıça ‘Artemis’e ait olduğunu öğrendiklerini belirten Türker, şunları söyledi:

“Bu esere 50 yıllıdır ilimiz müzesinde sergileniyor ama değerini bulamamış bir eser. Artık ilimize gelen turistlerin de dünyada eşi benzeri olmayan Artemis heykelini görmeleri için gerekli çalışmalar gayretindeyiz. Bolu’ya marka kazandıracak bir eserdir. Bizim tabi bundan sonra gelen arkadaşlara Artemis heykelinin küçük minyatür halini hediye verip tanıtma amacındayız. Bunun üretilmesi için de güzel sanatlar lisemizle iş birliği halindeyiz. Ayrıca şehir dışından gelen turistler için de üretip bir ticaret kapısı oluşturacağız. İlimizde bulunan bu eser uluslararası bir değere sahiptir. Köroğlu, Bolu için en önemli eserlerinden biridir. Artık hem Köroğlu hem de Artemis heykeli ilimizin sembollerinden olacaktır. Köroğlu diyarı Bolu artık ‘Artemis’le de anılacak.”