Küçükçekmece Belediyesi Hünerli Eller Çarşısı üreticileri ve Kadın Eşitlik Merkezi’nde eğitim alan kadınların hazırladığı el emeği ürünler, İnönü Mahallesi’ndeki Kadın Eşitlik Merkezi’nde açılan sergide bir araya getirildi.

Küçükçekmece Belediyesi ev sahipliğinde Halk Eğitim Merkezi desteğiyle açılan, Türk işlemeleri, hesap işi, mefruşat, Antep işi Maraş işi, basit nakış iğneleri, pike dikimi branşlarındaki kurslarda yıl boyunca eğitim alan kadınlar, bir yıllık emeklerinin ürünlerini, İnönü Mahallesi’ndeki Kadın Eşitlik Merkezi’nde açılan sergide bir araya getirdi.

El sanatı kurslarına 4 yıldır devam eden ev hanımı Zeliha Gürbak, “Aslında buraya başladığımda dantel dışında el sanatlarına dair hiçbir şey bilmiyordum. Burada makine nakışları ve Maraş işini öğrendim. 4 yıldır el sanatları kursuna devam ediyorum. Şu an geldiğim noktada bir çeyiz mağazasına sipariş yapıyorum. Hem sosyalleşiyoruz, hem ev ekonomimize katkı sağlıyorum. Kurslara haftanın 2 günü geliyorum ama 5 günü de gelmek isterim olsa. Çünkü güzel ve eğlenceli vakit geçiriyoruz burada. Başkanımız Kemal Çebi’ye bu imkanı verdiği için teşekkür ederim” dedi.