Tam teşekküllü bir su altı arama kurtarma ekibi oluşturmak ve olası afet ve boğulma vakalarında profesyonelce görev yapabilmek hedefiyle Küçükçekmece Belediyesi tarafından Sivil Savunma Amirliği Su Altı Arama Kurtarma Ekibi’nde görevli personele yönelik ileri düzey dalgıçlık eğitimi verildi. 7 günlük eğitime 14 personel katıldı.

Aynı anda 20 kişinin birlikte dalış yapabileceği geniş donanımlı teçhizat ve ekipmana sahip olan Küçükçekmece Belediyesi Sivil Savunma Amirliği Ekipleri, Antalya Kaş’ta düzenlenen zorlu eğitimlerden geçerek bröveli dalgıç olmaya hak kazandı. Ekipler, arama kurtarma çalışmalarını, artık suyun altında da profesyonel bir şekilde sürdürecek.

Coğrafi yapısı itibariyle deniz ve göle komşu olan Küçükçekmece’de olası bir afet ve boğulma vakalarına, personelin daha nitelikli ve bilinçli bir şekilde müdahale edebilmesi için verilen eğitim, alanında uzman eğitmenler tarafından uygulamalı bir şekilde verildi.

İleri düzey su altı arama kurtarma eğitiminde, personelle; su altı navigasyon ve regülatör kullanımı, su altında kullanılacak haberleşme işaretleri, suya giriş teknikleri, su altına alçalma teknikleri, nefes alırken nelere dikkat edilmesi gerektiği, kurtarma becerileri ve dalış teknesinde nelere dikkat edileceği, su altı emniyet kuralları, acil çıkış, dalış kazaları ve tehlikeli deniz canlıları ile dalış bölgesi seçiminde dikkat edilmesi gerekenlerin yanı sıra su altında çevre ve personelin kendisini koruması ile ilgili kapsamlı çalışmalar yapıldı.