Antalya’nın Kumluca ilçesinde yılın ilk nergisleri açtı. Gelidonya’da açan nergisler, doğa sporları ile uğraşan turistleri kendine hayran bıraktı. 

Kumluca'yı sonbaharın habercisi nergislerin kokusu sardı. Dağlarda açan nergisler, fotoğraf meraklıları için eşsiz kareler oluştururken; gerek kokusu gerekse görüntüsüyle Gelidonya’da doğa sporları ile uğraşan turistleri hayran bıraktı.

Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, şunları söyledi:

“Gelidonya’da yılın ilk nergisleri çiçek açtı. Adı efsanelere konu olan aşk ve güzelliğin çiçeği nergis güzel kokusu ile bu baharda bizleri karşıladı. Doğa sporlarının başkenti konumunda olan Kumluca’mıza her mevsim rağbet gösteren yerli ve yabancı turistlerimiz endemik bitki türleri için elverişli olan tabiatımızda bu güzellikleri görmeye başladı. Yazın bitmesiyle birçok yerde turizm sezonu kapanırken Kumluca için alternatif turizm olanakları sayesinde sezon hiç bitmiyor. Örneğin Gelidonya’ya yürüyüşe çıkarken birçok bitki türleriyle karşılaşırken aynı zamanda kokusunun bile şifa olduğu söylenen nergislerin mis gibi kokusunu duymanız sizi hayatın koşuşturmacasından kısa süreliğine de olsa uzaklaştıracaktır.”