Yeni kurulan Kutlu Yol Partisi Kurucu Genel Başkanı Mustafa Gümüş, kuruluş başvurularının İçişleri Bakanlığı tarafından kabul edilmediğini açıkladı. Gümüş, “Acaba bu talimat Sayın Soylu tarafından mı verilmiştir. Yoksa Sayın Soylu’yu da aşarak, Sayın cumhurbaşkanı tarafından verilmiştir?” dedi. 

Kuruluş evraklarını 22 Haziran 2021 tarihinde İçişleri Bakanlığı’na ulaştırdıklarını belirten Kutlu Yol Partisi Genel Başkanı Mustafa Gümüş, şöyle konuştu:

“EVRAKLARIMIZIN ALINMAMASI TALİMATI KİMDEN?”

“Maalesef bugüne kadar evraklarınızı almamakta direndiler. Kutlu Yol Partisi’nin kurucu evraklarının tamam olması ve oraya teslim edilmesine hazır olmasına karşılık bir engelleme olduğu kanaatindeyiz. Acaba bu engelleme, Sayın İçişleri Bakanı’nın bilgisi dahilinde midir? Çünkü oradaki elemanlardan aldığımız şeyler ‘Bize talimat verildi, alamayız’ şeklinde ifadeler kullanıldı. Acaba bu talimat Sayın Soylu tarafından mı, verilmiştir. Yoksa sayın Soylu’yu da aşarak, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından mı verilmiştir? Bunu merak ediyoruz ve bunun nereden geldiğini araştırmak istiyoruz, bilmek istiyoruz.”