AHMET ÜNSAL

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, bir süre önce çiftçinin derdini dinlemek için gittiği Manisa’nın Salihli ilçesinden kuraklık raporu sunuldu. Raporu veren Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç, bölgede bir an önce kapalı devre sulama sistemine geçilmesi gerektiğini bildirdi.

Başkan Yalvaç, TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın 81 il ile görüşerek hazırladığı 2021 yılı raporunu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sunduklarını açıkladı. 

Yalvaç bu konuda şöyle konuştu: 

“2021 yılı yarı dönemi hem tüm ülkemiz hem de Manisa açısından kurak geçti. Kuraklık nedeniyle birçok ilimizde ürünlerde rekolte düşüşü yaşandı. Manisa’mızda kuraklık nedeniyle çiftçilerimizin yaşadığı mağduriyeti dile getiren bir rapor hazırladık. Ankara’ya giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP PM üyesi ve Tarım Başdanışmanı Orhan Sarıbal ve CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu’na 2021 yılı kuraklık raporumuzu sunduk. Bizleri ağırlayan ve sorunlarımızı dinleyen siyasetçilerimize teşekkür ediyorum.

“MISIRDA, PAMUKTA CİDDİ ÜRÜN KAYBI VAR”

Manisa’da normalde 40 ila 50 gün boyunca tarımsal sulama için akan su, bu yıl 20-30 gün aktı. Bu nedenle mısırda ve pamukta ciddi bir ürün kaybı meydana geldi. Manisa’da kapalı devre sulama sistemine geçilmezse önümüzdeki yıllarda çok daha fazla üründe ciddi rekolte kayıpları yaşanacak. Yetkililerden Manisa için bir an önce kapalı devre sulama sistemine geçilmesi için adım atmasını bekliyoruz. Bu sistem uygulanmazsa Gediz havzası ciddi bir tehlikeyle karşı karşıya kalabilir.”