Marmaris Belediyesi, pandemi nedeniyle sıkıntılı günler geçiren müzisyenlere destek olmak amacıyla “Müzik Susmasın” projesini başlattı. Marmarisli müzisyenler proje kapsamında 30 Haziran’a kadar 19 Mayıs Gençlik Meydanı’nda sahne alacak.

Pandemi döneminde iş yerleri kapalı olduğu için çalışamayan müzik emekçilerine imkanları ölçüsünde destek veren Marmaris Belediyesi, bu amaçla yeni bir proje başlattı. "Müzik Susmasın" adıyla başlatılan proje kapsamında Marmaris’te yaşayan müzisyenler, 30 Haziran’a kadar her akşam 19 Mayıs Gençlik Meydanı’nda akustik konser verecek.

19.30-20.30 saatleri arasında düzenlenecek akustik konserlerden ilki, dün gerçekleşti. Bir yılı aşkın süredir sahnelerden uzak kalan müzisyenler, 1 saat boyunca pop müziğinin sevilen parçalarını seslendirdi. Konserler, Marmaris Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından da yayınlandı.

"ONLARIN YANINDAYIZ"

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Pandemide toplum olarak büyük sıkıntı yaşadık. Ama müzik sektöründeki dostlarımız biraz daha fazla yaşadı. Marmaris’in tanıtımında çok büyük katkısı olan eğlence sektöründeki arkadaşlarımızın yaşadığı bu soruna bir nebze de olsa çare bulmak, yeniden şarkı söylemelerini, müzikseverlerle buluşmalarını sağlamak için bu projeyi geliştirdik. Umarım en kısa sürede yeniden sahnelerine kavuşurlar. O zamana kadar 19 Mayıs Gençlik Meydanı onlar için bir sahne olacak” dedi.