Muğla'nın Menteşe Belediyesi Başkanı Bahattin Gümüş, 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında vatandaşlara 30 ton evlerin badanasından, atık su arıtmasına kadar birçok alanda kullanılan kireç dağıttı. Vatandaşlarla birlikte badana yapan Gümüş, ayrıca geri dönüştürmüş varillerden yapılan oturma gruplarının yer aldığı sıfır atık parkını ziyaret etti.

Menteşe Belediyesi 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde geleneksel hale getirdiği ücretsiz kireç dağıtma geleneğini bu yıl da sürdürdü. Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Kentsel Sit Alanı bölgesinde bulunan Şeyh, Kiramettin, Karşıyaka, Orta, Hacırüstem, Karamehmet, Camikebir, Balıbey ve Müştakbey mahallelerinde muhtarlarda birlikte kireç dağıttı. Belediye Başkanı Gümüş, mahalle sakinleriyle birlikte badana da yaptı.

Menteşe’de evlerin ve bacaların beyaza boyanmasının bir gelenek olduğunu belirten Başkan Gümüş, “Beyaz badana kentimizin temizliğini de göstermesi bakımından önemlidir. Bu konuda vatandaşlarımızın hassasiyeti de bizleri mutlu ediyor. Belediye olarak 5 Haziran Dünya Çevre Gününde gelenek haline getirdiğimiz kireç dağıtımını bu yılda devam ettirdik” dedi.

Başkan Gümüş daha sonra Emirbeyazıt Mahallesi'nde geri dönüştürülen varillerden yapılan oturma gruplarının yer aldığı parkı ziyaret etti. Gümüş, “Bu parkımızdaki oturma grupları kullanım ömrünü doldurmuş 200 litrelik varillerin geri dönüştürülmesi ile oluşturuldu. Bu yüzden parkımızın adını Sıfır Atık Parkı koyduk. Parklarımız her yaştan vatandaşımızın vakit geçirdiği önemli sosyal alanlardır. Bu hassasiyet ile sıfır atık temelli projeler üretmeye devam edeceğiz” diye konuştu.