Merkezefendi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, havaların ısınmasıyla birlikte sivrisinek üreme alanları olan gölet, süs havuzu, kanal, foseptik, bodrum suları, sucul ortamlar ile karasinek üreme alanı olan, gübrelik alanlar, besihaneler, semt pazarları gibi alanlarda ilaçlama çalışması yürütüyor.

İlaçlama çalışmalarında vektörlerin larva ile ergin dönemi mücadelesinde Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatlı biyosidal ilaç ve ürünler kullanılıyor. Toplum ve çevre sağlığı gözetilerek vektörlerin üreme, dinlenme, barınma ve beslenme alanları, biyolojileri, ekolojileri ve meteorolojik veriler doğrultusunda, zararlı vektör popülasyonunun insanları rahatsız etmeyecek şekilde kontrol altına alınması için bilimsel verilere dayalı, kültürel, fiziksel, biyolojik ve kimyasal mücadele yöntemleri uygulanıyor. 

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, ilaçlama çalışmalarının 50 mahallede periyodik bir şekilde süreceğini belirterek, şunları söyledi: 

“İlaçlama çalışmalarımızı ilçemizin her bir noktasında gerçekleştiriyoruz. Yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte vektörlerin üreme yapabileceği yerleri titizlikle ilaçlıyoruz. Sinek ve sivrisineklere karşı larva dönemindeyken önlem almak, yazın oluşan yoğun haşere sorununu en aza indiriyor. Ekiplerimiz gece gündüz ilaçlama çalışması gerçekleştiriyor. Bu çalışmalarımızı, 50 mahallemizin tamamında sezon boyunca periyodik bir şekilde sürdürerek, hemşehrilerimizin sağlıklı, rahat ve huzur bir yaz mevsimi geçirmesi noktasında hassasiyet gösteriyoruz.” 

UZMANLAR MERKEZEFENDİLİLERİ UYARDI

Merkezefendi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri Merkezefendilileri alınacak tedbirler konusunda şöyle uyardı:

“İnsan sağlığına zararlı vektörlerle mücadele kapsamında yapılan çalışmaların daha başarılı olması için bazı tedbirlerin alınması gerekmektedir. Vatandaşlarımızın evlerinde, bahçelerinde sivrisinek üreme kaynakları olan büyük küçük su birikintisi olmasına izin verilmemesi, ağzı açık varil, bidon, kova, saksı, araba lastikleri ve çeşitli kaplar içinde su biriktirilmemesi, süs ve yüzme havuzlarındaki suyun, uzun süre hareketsiz bırakılmaması, fosseptiklerin ağzının kapalı olmasına dikkat edilmesi, evcil hayvan suluklarındaki suyun sık sık değiştirilmesi gerekmektedir.”