Mersin Büyükşehir Belediyesi MER-EK Halk Ekmek Fabrikası, Ramazan Ayı dolayısıyla 400 gramlık Ramazan pidelerini 1,5 TL’den vatandaşlara ulaştıracak. Ramazan pideleri, ekmek büfesi işleten kadınlar tarafından kentin 40 noktasında vatandaşlara sunulacak. 

MER-EK Halk Ekmek Fabrikası’nda görevli gıda mühendisi Dilara Aytuttu, Türkiye’nin en ucuz ekmeğini vatandaşlara ulaştırdıklarını vurgulayarak, “Ramazan pidelerimizi 400 gram olarak üretiyoruz. Somun ekmeklerimizi 250 gram 75 kuruş olarak en ucuza biz satıyoruz. Şu anda 400 gram olan Ramazan pidemizi 1 lira 50 kuruştan yine en ucuza biz satacağız. Ramazan boyunca diğer ekmeklerimizin de üretimi devam edecek. Somun, çavdar, tam buğday, kepek ve roll ekmeklerimiz gibi çeşitli ekmeklerimizin üretimi devam ediyor. Merkez 4 ilçemizde yer alan 40 noktada büfelerimizi kadın işletmecilerimiz işletiyor. Kadın işletmecilerimiz elde ettikleri gelirlerle geçimlerini sağlıyorlar, böylece ekonomik özgürlüklerini de elde etmiş oluyorlar” diye konuştu.

“BURADAN KAZANDIĞIM PARAYI ÇOCUKLARIMIN EĞİTİMİ İÇİN KULLANIYORUM”

Büfe işletmecisi kadınlardan Çiğdem Nur Tok, sosyal medya üzerinden 2 yıl önce MER-EK Halk Ekmek Büfeleri’ni artık kadınların işleteceğine yönelik bir duyuru gördüğünü ve başvurduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Mersin’deki tüm büfeler gibi burayı da bir kadın olarak ben işletiyorum. Kadınların ayaklarının üstünde durması çok güzel bir şey. 2 tane çocuğum var. Onlar için çalışıyorum. Desteğim onlara. Çocuklarımı çok seviyorum. Bu iş bana ilaç gibi geldi. Buradan kazandığım parayı çocuklarımın eğitimi için kullanıyorum. Evime destek amaçlı kullanıyorum. Mutfak, pazar masraflarımı çıkarıyorum. Çocuklarımın isteklerini, ‘hayır’ diyemediğim şeyleri almaya çalışıyorum. Özellikle kızım mesela, lisede. Sürekli kitap ihtiyacı oluyor. Onun kitaplarını alıyorum. Oğlan da öyle. İkisinin de kitaplarını alıyorum” dedi. 

“KADINLARIN EKMEK SATMASINDAN MÜŞTERİLER DE MEMNUN”

MER-EK Halk Ekmek Büfesi işletmecisi kadınlardan Filiz Ataizi, girişimci bir kadın olarak ekmek büfesi işletmeciliğine başvurduğunu belirterek, “Kadınlara güzel bir iş kolu. Müşterilerimiz geliyor. Kadınların ekmek satmasından müşteriler de memnun. Çünkü kadınlar daha titiz, daha temiz ve güler yüzlü” diye konuştu.

“RAMAZAN İÇİN HAZIRLIKLARIMIZ TAMAM, PİDELERİMİZ HAZIR”

Ekmek işletmecisi kadınlardan Yasemin Türkmen de 43 yaşında olduğunu ve yaşı nedeniyle iş bulmaktan ümidini kestiği sırada Büyükşehir’in duyurusuyla karşılaştığını söyledi. Türkmen, “Kaç yere başvurduğum halde bir türlü dönüş olmamıştı, belediye sağ olsun bize böyle bir imkân sağladı. Kadınlar olarak büfelerde işimizin başındayız. Ramazan için hazırlıklarımız tamam. Pidelerimiz hazır. Uygun, kaliteli, hijyenik bir şekilde geçen seneki gibi yine hizmetimize devam edeceğiz” diye konuştu.