Mersin Büyükşehir Belediyesi, Erdemli ilçesi Elvanlı Mahallesi’ndeki üreticilere ve işletmecilere ‘kazanç yolu’ açtı. Ekipler, Elvanlı’yı Hacıhalilarpaç’a bağlayan grup yolunda 1600 metrelik sıcak asfalt çalışması yaptı. Bu sayede bölgedeki üretici bozuk yollardan ve tozdan kurtulurken, işletmeciler ise kendilerine ‘kazanç yolu’ açıldığını belirtti.

Turizm ve tarımsal üretimde Türkiye’nin gözde ilçeleri arasında yer alan Erdemli’nin Elvanlı Mahallesi’ndeki üretici ve işletmecilerin en büyük sorunları arasında bozuk yollar yer alıyordu. Yaz aylarında yoğun ziyaretçi alan Elvanlı’nın işletmecileri bozuk yollar nedeniyle müşteri kaybediyor, üretici ise ürününü bin bir güçlükle merkeze ulaştırıyordu. Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri bölgede yoğun bir çalışma gerçekleştirdi. Büyükşehir’in yaptığı yol sayesinde, Dedekavak ve Karapınar’dan akan sularla eşsiz güzelliklere sahip Elvanlı’ya Türkiye’nin dört bir yanından gelecek olan vatandaşlar bölgedeki işletmelere ulaşmakta artık sıkıntı yaşamayacak. Önemli bir narenciye ve sebze üretim potansiyeline sahip Elvanlı’da yetişen ürünler de merkeze en az hasarla ulaşabilecek.

“BAHÇELERİMİZ TOZDAN, PİSLİKTEN KURTULDU”

Bölgedeki üreticilerden Okan Aydın, yapılan yolun Elvanlı’ya değer kattığını vurguladı. Tozdan ve bozuk yollardan kurtulduklarını belirten Aydın, şunları söyledi:

“Bahçemiz yolun kenarında. Benim üretici olarak yaşadığım en büyük sıkıntı yolumuzun kötü olmasıydı. Yollarımız köstebek yuvası gibiydi. Araçlarımız da bozuluyordu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. Onun sayesinde çok güzel günler göreceğiz.  Onun sayesinde bu yol D-400 gibi, 15-20 santimetre kalınlığında sıcak asfalta kavuştu. 30 yaşındayım, burada böyle bir yol görmedim. Bahçelerimiz tozdan, pislikten kurtuldu. Elvanlı’ya çok büyük bir değer kattı. Mersin’in birçok yerini gezerim. Nereye gitsem mutlaka Büyükşehir Belediyesi çalışıyor. Her yeri nakış nakış işliyor. Ulaşım desen arabalar vızır vızır gidiyor, yollar desen nakış nakış işleniyor. İçme suları desen her yerin içme suyu değişiyor. Yani gerçekten Elvanlı’yı Elvanlı yapan, Mersin’i Mersin yapan bir Başkan.”

“VAHAP BAŞKANIMIZ ÇİFTÇİLERİMİZE KAPALI SİSTEM İÇİN BORU TEMİN ETTİ”

İçme suyu ve üreticilere sulama sistemi konusunda da Büyükşehir’in desteğini gördüklerini sözlerine ekleyen Aydın, “Benim bahçem motorla sulanıyordu. Aşağıya inip dereden veya kanaldan motoru çalıştırıyordum, onunla suluyordum. Vahap Başkanımız Elvanlı’daki çiftçilerimize kapalı sistem için boru temin etti. Borular yapıldı. O borular sayesinde ben artık vana açıp kapatıyorum. Motoru çalıştırmıyorum, sıfır elektrik. Bu çok büyük bir şey, Allah razı olsun” diye konuştu.

“HAFTA SONU 2 BİN, 3 BİN ARABA BU KÖYE GİRİP ÇIKIYOR”

Elvanlı’da restoran işletmeciliği yapan Şükrü Yılmaz, özellikle yaz aylarında 1000’e yakın aracın gezi amacıyla Elvanlı’ya giriş yaptığını vurgulayarak, “Hafta sonu daha da kalabalık oluyor. 2 bin, 3 bin araba bu köye girip çıkıyor. İstanbul’dan, Adana’dan, Antep’ten, Ankara’dan, Bursa’dan gelenler oluyor. Eskiden son model arabayla buraya zorlanarak giriyorlardı.  Bir gelen bir daha gelmiyordu. Artık daha rahat bir şekilde gelebilecekler” diye konuştu.

“NARENCİYEMİZ TOZDAN KURTULDU”

Elvanlı Mahalle Muhtarı Mustafa Hayta, yapılan yolun bölgedeki birçok mahalleyi birbirine bağlayıp devamında Konya’ya kadar ulaştığını belirterek, “Ben bu yaştayım, burada ilk defa böyle bir asfalt yapıldığını gördüm. Etraftaki narenciyecilerimiz; tozdan topraktan dolayı vatandaşlarımız Allah’ın her günü şikâyete geliyorlardı. Yolu sulattırıyorduk, çamur oluyordu. Ama şimdi asfalt oldu, narenciyemiz de kurtuldu, vatandaşın şikâyeti de bitti” dedi.