Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bürokratları, kısa süre önce Türkiye’nin tek "Giritli Köyü" olarak bilinen Akdeniz ilçesi Bağcılar İhsaniye Mahallesi’ni ziyaret edip, bölgeyi canlandırmak için talepleri almıştı. Park ve Bahçeler Dairesi’ne bağlı ekipler, kısa sürede harekete geçti ve köyü renklendirdi. Büyükşehir’in bünyesinde yetiştirilen çiçekler, marangozhanede üretilen saksılara konuldu, Büyükşehir’in ustalarının ellerinden çıkan banklarla birlikte köyün birçok noktasına yerleştirildi. 

ÇİÇEKLER DE BANKLAR DA BÜYÜKŞEHİR'DEN

Park ve Bahçeler Dairesi’ne bağlı ekipler, Büyükşehir’in fidanlığında yer alan marangozhanede ürettikleri ahşap saksıları ve bankları Bağcılar İhsaniye Mahallesi’nde belirlenen noktalara yerleştirdi. Büyükşehir fidanlığında yetiştirilen rengarenk çiçekler, köyün ruhuna ve evlerin dış cephesine uygun olarak mavi ve beyaz renklere boyanan ahşap saksılara yerleştirildi. 

“BU BİR İLK”

22 yıldır Giritli köyünde yaşadığını ifade eden Eda Göl, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer köyümüz için çiçeklendirme yaptı. Bu bir ilk. Köyümüz renklenecek. Banklar getirildi, daha farklı şeyler de bekliyoruz. Hizmetini bizden esirgememesini istiyoruz. Teşekkür ediyorum” dedi.

“BAŞKANIMIZ GEREKEN HER ŞEYİ YAPIYOR”

Bağcılar İhsaniye Mahallesi sakinlerinden Hatice Yıldız, “Başkanımız’dan memnunuz, köyümüzle ilgileniyor. Gereken her şeyi yapıyor, sağ olsun” dedi. Leyla Yalçın ise “32 yıldır burada yaşıyorum. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer, ekipleriyle köyümüzü güzelleştirmek, şenlendirmek için çiçek göndermiş. Teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“HIZLI BİR ŞEKİLDE ÇALIŞMALARA BAŞLADIK”

Bağcılar İhsaniye Mahalle Muhtarı Yücel Şen, 1898 yılında Girit Adası’ndan kaçarak gelenlerin köyü oluşturduğunu ve köyün başlıca geçim kaynağının tarım olduğunu söyledi. Şen, “Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlarımız davetimiz üzerine geldi ve köydeki eksikliklerin yerinde tespiti için bir toplantı gerçekleştirdik. Bunun üzerine hızlı bir şekilde çalışmalara başladık. Bu sayede sokak aralarına saksı çiçeklerimiz, banklarımız yerleştirildi. Akabinde daha farklı çalışmalarımız da olacak. Öncelikle Vahap Başkanım’a teşekkür ediyorum, daire başkanlarına da aynı şekilde” dedi.

Köyde turizmle ilgili çalışmalar olduğundan bahseden Şen, “Köyün geçim kaynağı tabii ki başta tarım. Zeytin, zeytinyağı yanı sıra vatandaşlar butik olarak kendi aileleri arasında atadan görme şarap, sirke haneye yetecek kadar yapılıyor. Tabi şimdi turizmle ilgili de gelişmeler oluyor. Mekanlar açılıyor. İstiyoruz ki herkes yapsın. Herkes butik bir şekilde kendi ürettiğini pazarlayabilsin” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR'İN BÜROKRATLARI SORUNLARI YERİNDE DİNLEMEYE DEVAM EDECEK

Park ve Bahçeler Dairesi’nde Rekreasyon Uzmanı olarak görev yapan Pınar Savrun, iyileştirme çalışmalarının diğer daire başkanlıklarıyla koordineli olarak devam edeceğini ifade ederek, şunları söyledi:

“Sayın Başkanımız Vahap Seçer ve Genel Sekreter Yardımcımız öncülüğünde daire başkanlarımız kentin muhtelif yerleşim yerlerinde ziyaretlerde bulunuyor. Buradaki eksiklikleri dinliyorlar, vatandaşlarımızdan talepler alıyorlar, muhtarlarla alanları geziyorlar ve iyileştirme programına gidiyorlar. Şu an iyileştirme programıyla Bağcılar İhsaniye Mahallesi’ndeyiz. Mahallemize, muhtarımızla belirlediğimiz noktalara saksılar, banklar koyduk. Bu iyileştirme programımız diğer daire başkanlıklarımızla birlikte devam edecek.”