Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Mobil Kuaför, Gezici Kütüphane, Vahap Amca’yla Tatlı Günler ile Evde Sağlık ve Bakım hizmetleri; Toroslar ilçesi Atlılar Mahallesi’nin devamında yer alan 2 bin rakımdaki obalara ulaştı. Büyükşehir, Yörüklerin birçok ihtiyacını karşıladı.

Konargöçer Yörüklerden Mehmet Ali Toros, kendilerine ulaşan hizmetlerden memnun kaldıklarını belirterek, “Bizi şehirde gibi hissettirdi. Vahap Başkanımız birçok şeyi bize sundu” dedi.

"BUGÜN TÜM EKİBİMİZLE BURADAYIZ"

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Özlem Yaşar, Mersin’in her noktasında olduklarını belirterek, şu açıklamayı yaptı:

“Herkesle birlikteyiz. O nedenle bugün tüm ekibimizle buradayız. Çocuğundan gencine, yaşlısına kadar tüm vatandaşlarımıza ulaşmayı amaçlıyoruz. Vahap Başkanımızın selamı ve küçük hediyelerimizle geldik. Güzel karşılandık. Herkes hayatından memnun. Burada faaliyetlerine devam ediyorlar. Atlılar’a bağlı Yılan Ovası başlangıç yerimiz. Buradan da aşama aşama diğer meraları ziyaret edeceğiz.”

Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi’nde görevli Hemşire Zeynep Çelik ise yaptıkları çalışmadan bahsederek, “Sağlık taraması olarak tansiyonlarını, kan şekerini ölçtük. ANT takibi yaptık. Satürasyon kalp atışlarını ölçtük. Özel durumlarıyla ilgili, sağlık sorunlarıyla ilgili bilgi aldık. Gerekli yönlendirmeleri yaptık” diye konuştu.

"BAŞKANIMIZ SAYIN VAHAP SEÇER, BİZE YÖRÜKLER İÇİN NE YAPABİLECEĞİNİ SORMUŞTU"

Taşeli Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Sekreteri ve Yörük Türkmen Vakfı Mersin Şubesi Başkan Yardımcısı Şerife Arıcı Yıldız, Büyükşehir’in çok özgün ve farklı bir çalışmayı hayata geçirdiğini belirterek, şöyle konuştu:

“Belki her belediyenin kolay kolay yerine getiremeyeceği bir hizmetle buradayız. Sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer bir süre önce bizlerle, mera başkanlarıyla bir toplantı yapmıştı. Bize Yörükler için ne yapabileceğini sormuştu. Biz de ihtiyaçlara yönelik bir dizi bilgilendirmede bulunmuştuk. O bilgiler doğrultusunda konargöçer Yörükler’in ihtiyaçlarına yönelik Büyükşehir Belediyesi bazı etkinlikler başlattı. Bunlardan ilki yaylaya göç öncesinde Yörük ailelere göç azığı adı altında bir erzak dağıtımıydı. Bu erzakların Yörükler’e ulaşması için biz dernek olarak aracı olup bir göç uğurlaması yaptık.” 

"AZ ÖNCE BERBERLERİN TIRAŞ ETTİĞİ ÇOCUKLARIN GÖZÜNDEKİ IŞILTIYI GÖRDÜM"

Büyükşehirin hayata geçirdiği yeni çalışmanın da Yörük aileler tarafından memnuniyetle karşılandığını sözlerine ekleyen Yıldız, şunları söyledi:

“Bu dağların başında sağlık hizmetlerine ulaşmakta, kültürel hizmetlere ulaşmakta, sosyalleşmekte çok ciddi sıkıntıları oluyor. Büyükşehir Belediyemiz bu dokunuşlarıyla bu anlamda bizce çok olumlu bir hizmette bulundu. Az önce berberlerin tıraş ettiği çocukların gözündeki ışıltıyı gördüm. Yine bir küçük kız çocuğumuzun oyuncak alırken gözündeki ışıltıyı gördüm. Yine bir hanım arkadaşımızın bir sağlık sorunu vardı. Sağlık biriminden gelen arkadaşlar notlarını aldılar, kendisini hastaneye götürüp hastalığının teşhis ve tedavisi için yardımcı olacaklarını bildirdiler. Tüm Yörükler adına Büyükşehir Belediyemize, Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e ve burada canla başla çalışan tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.”