Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Anamur, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in katılımıyla Aydıncık ve Bozyazı ilçelerinde altyapı çalışmalarına devam ediyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde çalışmalarına aralıksız devam eden MESKİ Genel Müdürlüğü, Anamur, Aydıncık ve Bozyazı ilçelerine toplam 127 bin 691 metre içme suyu çalışması gerçekleştirdi. Anamur, Aydıncık ve Bozyazı Şube Müdürlükleri’ne bağlı ekipler daha önce başlatılan sondaj çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

MESKİ’nin Anamur ilçesinde; İskele, Ören, Çukurabanoz, Güneybahşiş, Demirören, Karaağa, Aşağı Kükür, Çarıklar, Ormancık, Anıtlı, Güleç, Kızılaliler, Köprübaşı, Çeltikçi, Karalarbahşiş, Ovabaşı, Çataloluk, Bahçelievler, Lale, Yeşilyurt, Çamlıpınar, Emirşah, Sarıdana, Malaklar, Boğuntu ve Karadere Mahallelerinin içme suyu sorunlarını çözüme kavuşturmak için başlattığı çalışmalar tamamlandı. Anamur’da 7 bin 510 metre kanalizasyon hattı döşemesi, 1654 adet kanal açma ve 6 bin 201 adet vidanjör çekimi yapıldı.

Aydıncık ilçesinde Cumhuriyet, Hürriyet, Duruhan, Eskiyörük, Merkez, Yeniyörük, Hacıbahattin, Yenikaş, Karadere, Atatürk, Karaseki ve Pempecik Mahallelerinin ihtiyacı olan içme suyu çalışması kısa sürede gerçekleştirildi. Aydıncık’ta 175 metre kanalizasyon hattı döşemesinin yanı sıra 32 adet kanal açma, 7 bin 22 adet vidanjör çekimi yapıldı.

Bozyazı ilçesi Tekmen, Tekeli, Karaisali, Keledibi, Kömürlü, Çopurlu, Denizciler, Elmakuzu, Gözce, Çubukkoyağı, Gürlevik, Dereköy, Merkez, Akpınar (Halkalı), Ardıçlıtaş (Halkalı-Çandır) Kızılca, Ustalar ve Kötekler Mahalleleri, MESKİ çalışmaları sayesinde içme suyuna kavuştu. Ayrıca, 710 metre kanalizasyon hattı döşemesi, 717 adet kanal açma ve 4 bin 729 adet vidanjör çekimi gerçekleştirildi.