Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nün Akdeniz İlçesi’ne bağlı Karacailyas Mahallesi’nde başlattığı yağmur suyu hattı imalatları sona erdi. Çalışmaların tamamlanmasıyla mahalle sakinlerinin uzun yıllardır yaşadığı su baskını ve taşkın sorunu kalıcı olarak giderildi.

MESKİ, Karacailyas Mahallesi’ne yatırım tutarı 9 milyon 817 bin lira olan yaklaşık 5 kilometre uzunluğunda yağmursuyu drenaj hattı kazandırdı. 

"YAĞIŞLARDAN DOLAYI EN UFAK BİR SIKINTI YAŞAMADIK"

Karacailyas Mahalle Muhtarı Rüknittin Koşar, 5 kilometrelik yağmursuyu hattı çalışmasının kısa sürede tamamlanması nedeniyle teşekkür ederek, şunları söyledi:

“Bizim 20 yıldır bu yağmursuyuyla alakalı bir sıkıntımız vardı. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım’dan projenin bitmesi yönünde söz aldık ve 4 ay önceden bitti. Beklenenden çok erken bitti; yani Nisan 2021’de biteceğine Aralık 2020’de bitti. İnşallah sıkıntımızı da gidermiş olduk bu sayede. Şu anda bu yağmurlarda, doluda bir sıkıntı yaşamadık. Nice böyle çalışmalar olur inşallah. Sıkıntılarımız çok büyüktü. Daha önceki başkanlar bize söz verdiler. Ankara’dan AFAD Genel Başkanı geldi. Tekneyle yüzdüğümüzü biliriz. Hiçbir çaba sarf etmediler. Ta ki Vahap Başkanım’ın gelişine kadar. Bu yönden de bütün ekibe, en üstten en alta kadar tüm çalışma ekibine teşekkür ediyorum böyle bir değerli yatırımı bize yaptığı için.”

"ŞİMDİYE KADAR HİÇBİR BELEDİYEDEN BU HİZMETLERİ ALMADIK"

Karacailyas Mahallesi esnafı Turan Koşar, tarım ve hayvancılıkla uğraştığını belirterek, “Kepçelerle buraya kum dökerdik kaldırıma, dükkânlarımıza su girmesin diye. Bu altyapıdan memnunuz. Şimdiye kadar bu hizmetleri hiç almadık. Yağmur pek yağmadı ama rahatlama elbette ki olacak. Sulardan çiftliğimize, bahçelerimize gidemiyorduk yağmurlarda. Evlerimizin içi su doluyordu. İlk katlarımızı komple yılda 2-3 sefer belediyeden arazözle temizliyorduk. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız’a çok teşekkür ediyoruz yaptığı çalışmalardan dolayı” dedi.