Mezitli Belediyesi 5 Haziran Çevre Haftası kapsamında bir dizi etkinliğe imza attı. Koruluklardaki ve sahillerdeki temizlik çalışmalarına katılan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, vatandaşları çevrenin korunması konusunda duyarlı olmaya davet etti.

İlk olarak Çugider Koruluğu'nda Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra, Mezitli Kent Konseyi Başkanı ve Çugider Dernek Başkanı Sibel Gelbul ve üyeleri, Mezitli Belediye Meclisi üyeleri, mahalle muhtarları ve belediye çalışanlarının katılımı ile temizlik ve ağaçlara bakım yapıldı.

Daha sonra Deniz Mahallesi'ne giderek sahil temizliği yapan Başkan Tarhan’a Tece bölgesinde yoğun şekilde yaşayan Rus vatandaşlar da katılarak destek verdi. Temizlikte, bilinçsiz şekilde sahillere atılan yüzlerce torba çöp toplandı. Çöplerin yanı sıra rahatsızlık veren ot ve yosunlar da temizlenerek sahiller temiz bir hale getirildi.

Yaklaşık üç kilometre boyunca sahil temizliği yaparak denize giren vatandaşlarla sohbet eden Başkan Tarhan, çevrelerine sahip çıkmaları çağrısında bulundu.

Etkinliğin sonunda, Tece sahilindeki vatandaşlara bahçe balkonlarında yetiştirmeleri amacıyla domates, biber, patlıcan fideleri dağıtan Başkan Tarhan, yaşadıkları çevreyi güzelleştirmenin kendi ellerinde olduğunu ifade etti. Başkan Tarhan, balkonda saksıda yetiştirilen bir biberin ya da domatesin yaşamı güzelleştireceğine dikkat çekti ve karpuz dağıttı.

"TEMİZ BİR ÇEVRE ELİMİZDE"

Temiz ve sağlıklı bir çevrenin ancak vatandaşların sahip çıkmasıyla mümkün olabileceğine dikkat çeken Başkan Tarhan, “Halkımız her alanda Belediyemize destek vermeye devam ediyor. Biz de Çevre Günü nedeniyle bu duyarlılık yaratmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlemek istedik. Bazı vatandaşlarımız uzaktan bakarak denize gitmeye devam ederken, birtakım vatandaşlarımız da etkinliğimize destek verdi. Sahil temizliğimizde bölgede yoğun şekilde yaşayan Rus vatandaşlar da katıldı. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Son derece güzel ve verimli bir etkinlik oldu” dedi.

"MEZİTLİ’DE İYİLİK VE YARDIMLAŞMA BULAŞICI"

Mezitli Belediyesi’nin en büyük gücünün vatandaşlarının güveni ve desteği olduğunu vurgulayan Tarhan, "Vatandaşımızın bu desteği Mezitli Belediyemize hem ekonomik hem de sosyal destek olarak dönmektedir. Her vatandaş belediyesine ve başkanına güveniyor ve gücüne göre destek oluyor. Çocuk Gündüz Bakım Evi, Gençlik Merkezi, Yaşlı Bakım Merkezi yaptıranların yanında, korona virüs döneminde ihtiyaç sahiplerine gıda kolisi yardımı yapan, evinde maske dikişini yapan vatandaşlarımızın bu destekleri Mezitlililere hizmet olarak döndü. Bugün de Çevre Günü nedeniyle yaptığımız etkinlikte belediyesine destek oldu. Mezitli Belediyesi vatandaşlarıyla daha güçlü. Belediyesine destek olmak için kolları sıvayarak çevre temizliği yapan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederim" diye konuştu.