Bursa'nın Mudanya ilçesine bağlı Tirilye’de yıllarca eğitim yuvası olarak hizmet veren Taş Mektep, 30 yıl sonra Mudanya Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilecek iş birliği ile eski kimliğine kavuşacak.

Restorasyon çalışmaları tamamlanan Taş Mektep’in müze olarak kent hayatına kazandırılmasının yanı sra  eğitim işlevi kazanması ile ilgili önemli bir adım atıldı. İtalya Lecce Salento Üniversitesi Öğretim Görevlisi Rossita D’Amora, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevin Özkan, kültürel etkinliklere dair yapılacak protokol öncesi Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ile bir araya geldi.

Toplantıya, Mudanya Belediyesi’nin Danışma Kurulu üyeleri ÇEKÜL Vakfı Başkan Yardımcısı Mithat Kırayoğlu, Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu ve Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin de katıldı.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Lecce Salento Üniversitesi’nden gelen kültürel iş birliği teklifini önemli gördüklerini belirtirken, “Taş Mektep tam da hayal ettiğimiz gibi, dünyaca tanınan bir kültür merkezi olarak geleceğe taşınacak. Hayallerimizi diri tutarak, yeşille mavinin buluştuğu, tarihi ve kültürüyle yaşayan bu güzel kenti geleceğe hep birlikte taşıyacağız” diye konuştu.