Muğla Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de bir ilke imza attı. Hayata geçirilen yeni sistemle Muğla'da vatandaşlar, toplu ulaşım araçlarının ne zaman dezenfekte edildiğini, araç plakası ile https://dezenfektearac.mugla.bel.tr/ adresi üzerinden öğrenebilecek.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, pandemi sürecinin başlangıcından bu yana belediye otobüslerini, özel toplu taşıma araçlarını, taksi ve servis tipindeki toplu ulaşım araçlarını ücretsiz olarak dezenfekte ediyor. Günde ortalama 550 toplu taşıma aracı Büyükşehir Belediyesi tarafından dezenfekte edilirken, 2 ayda bu sayı 35 bin 104'e ulaştı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de bir ilke imza atarak toplu taşıma araçlarının en son ne zaman dezenfekte edildiğini gösteren sistemi devreye soktu.

Yeni uygulama ile dezenfekte işlemi yapılan araçlara düzenlenen “Dezenfekte araç belgesi”nde yer alan bilgiler anında sisteme işleniyor. Vatandaşlar da toplu ulaşım araçlarının ne zaman dezenfekte edildiğini, araç plakası ile https://dezenfektearac.mugla.bel.tr/ adresi üzerinden öğrenebiliyor.