Antalya’nın Korkuteli İlçesi Gümüşlük Mahallesi’nde ağıla giren bir kurt sürüsü, Demirayak ailesinin 27 koyununu telef etti. Haberi alan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ekibine talimat vererek Demirayak ailesine 15 koyun hediye etti. Koyunlarını teslim alan Ramazan Demirayak ilk kez böyle bir olayla karşılaştıklarını belirterek Başkan Böcek’e teşekkür etti. 

Korkuteli’nin Gümüşlük (Kevzer) mahallesinde borçlanarak aldıkları koyunlarının kurt saldırısında telef olmasıyla üzüntü yaşayan aileyi, Antalya Büyükşehir Belediyesi 15 koyunla sevindirdi.

27 KOYUN TELEF OLDU 

Gümüşlük (Kevzer) Mahallesi'nde iki hafta önce gece saat 04.00 sıralarında Ramazan Demirayak'a ait ağıla giren kurt sürüsü, 27 koyunu telef etmiş, 3’ünü ise yaralanmıştı. Yaşanan üzücü olay üzerine Ramazan Demirayak, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ulaşarak yardım talebinde bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in talimatıyla Demirayak ailesinin zararlarının tanzim edilmesi için harekete geçildi. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından 15 koyun ve 5 çuval yem, mağdur olan aileye ulaştırıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin getirdiği koyunları görünce mutluluğunu gizleyemeyen Ramazan Demirayak ve ailesi, yeni hayvanlarını ağıla yerleştirerek yemledi. 

Ailenin zararının tespiti ve karşılanması için çalışmaları kısa sürede sonuçlandırdıklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Önder Bilgin, “Bu üzücü haberi duyar duymaz Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek, vatandaşımıza destek verilmesi için talimat verdi. Yerelden kalkınma projesi, ülkenin önemli projelerinden bir tanesidir. Yerelde üreticilik ve besicilik yapan vatandaşlarımızın karşılaştığı bu tür olaylarda zararların tanzim edilmesi konusunda çok hızlı davranıyoruz. Telef olan hayvanların büyük bir kısmını temin ettik. Hayırlı olsun” diye konuştu. 

"ŞÜKÜRLER OLSUN ACIMIZ BİR NEBZE DİNDİ" 

Koyun sürüsünün sahibi Ramazan Demirayak, kurt sürüsünün gece saatlerinde ağılın tellerinin altından girerek 27 koyunu telef ettiğini belirterek, “Böyle bir olay başımıza geldi. Gümüşlük Mahalle Muhtarımız Kadir Kaya’ya haber verdik, sonra Büyükşehir Belediyesi’ne ulaşarak durumumuzu anlattık ve yardım istedik. Büyükşehir Belediyemizden ve Başkanımız Muhittin Böcek’ten Allah razı olsun. Şükürler olsun zararımızı karşıladılar. Bu acımızı bir nebze de olsa dindirdi” dedi.

"İLK KEZ BÖYLE BİR SALDIRI OLDU" 

Ramazan Demirayak’ın eşi Eylem Demirayak da “Ağıla girdiğimizde kurtlar koyunlarımızı parçalamıştı. Bütün aile çok üzüldük. Allah kimseye göstermesin. Yaralı olan 3 hayvanı kurtarabildik. Allah Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’ten bin kere razı olsun” diye konuştu.

Gümüşlük (Kevzer) Mahalle Muhtarı Kadir Kaya da bölgelerinde bu tür bir saldırıyla ilk kez karşılaştıklarını vurgulayarak, zararı tanzim eden Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.