Muratpaşa Belediyesi, kardeş kent Girne Belediyesi’ne covid-19 salgını dolayısıyla maske ve tulum içerikli malzeme desteğinde bulundu.  

Türkiye maskeye ulaşmada büyük güçlükler yaşarken tüm ilçeyi kapı kapı dolaşıp 819 bin yıkanabilir maske dağıtan, Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezleri'nde (ASSİM) 63 bin 700 siperlikli maske üretip Türkiye’nin her yerine ulaştıran Muratpaşa Belediyesi, bu kez yavru vatan Kıbrıs’a ulaştı.

Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın talimatıyla içinde farklı tiplerde 4 binin üzerinde maske ve tulumun yer aldığı destek malzemeleri kardeş kent Girne Belediyesi’ne ulaştırıldı.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Muratpaşa Belediyesi’nin duyarlılığından dolayı memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Başkan Güngördü, “Sosyal belediyeciliğin ön planda olduğu bu zor dönemlerde, kardeş belediyelerimizle iş birliği içinde, yardımlaşarak her konunun üstesinden geleceğiz” diye konuştu. Güngördü, ayrıca Başkan Uysal’ı telefonla arayarak Girne halkı adına teşekkürlerini iletti.