Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 40 yıldır imar sorunun çözümünü bekleyen Kırcami’den mahalle sakinleriyle buluştuğu iki ayrı toplantıda, “Bu mücadele, sizler için sosyo-ekonomik bir mücadele. Yerden göğe kadar her zerresinde haklı olduğunuz bir mücadele. Bizler için de artık kimlik, kişilik, onur mücadelesi. Bu mücadeleyi sizlerle beraber, omuz omuza veriyoruz” diye konuştu.

Başkan Uysal, son gelişmeleri değerlendirmek üzere 40 yıldır imar sorunun çözülmesini bekleyen 1481 futbol sahası büyüklüğündeki Kırcami’den mahalle sakinleriyle hafta içi iki ayrı toplantıda bir araya geldi. Muhtarların yanı sıra derneklerin, sosyal medya gruplarının da katıldığı toplantılarda, yerel mahkemece iptal edilen imar planlarının, Konya Bölge İdare Mahkemesi’nde devam eden istinaf süreci ele alındı.

"SONUNA KADAR HEP BİRLİKTE"

Toplantıda konuşan Başkan Uysal, “Bu mücadeleyi sizlerle beraber, omuz omuza veriyoruz. Orada, davayla imar planı durdurulduğu zaman sizlerin canı yanıyor. Benim de emeklerim gidiyor” dedi. Davayla ilgili mücadelenin sürdüğünü dile getiren Başkan Uysal, şunları söyledi:

“Bu mücadele sizler için sosyo-ekonomik bir mücadele. Yerden göğe kadar, her zerresinde haklı olduğunuz bir mücadele. Bizler için de artık kimlik, kişilik, onur mücadelesi. Bundan geri dönüş yok. Geri adım atmamız mümkün değil. Yapabileceğimiz bir şeyi yapmamız mümkün değil. Sonuna kadar mücadelemizi vermeye devam edeceğiz. Gücümüz nereye kadar yeterse. İstinaftan olumsuz gelirse, döneceğiz yeniden planımızın arkasında durup 5 binliğiyle, binliğiyle mevcut planlarımızla bazı küçük revizyonlarla şakır şakır meclisten geçireceğiz. Her şeyimle sonuna kadar mücadele edeceğim. Bunun da arkasındayım.” 

"GEREKÇELER KABUL EDİLEMEZ"

Başkan Uysal, yerel mahkemenin sadece iki gerekçeye dayanarak 5 ve 25 binlik planları iptal ettiğini söyledi. Mahkemenin gerekçelerini kabul etmenin mümkün olmadığını ve gerekçelerin hukuka aykırı olduğunu belirten Başkan Uysal, plan iptal nedenlerinden birinin Antalya-Burdur-Isparta bölgesini kapsayan 100 bin ölçekli çevre düzeni planın yürütmesinin durdurulmuş olması olduğunu söyledi. Çevre düzeni planının Türkiye’nin dörtte üçünde olmadığını dile getiren Başkan Uysal, “Zorunlu bir plan değil. Antalya bölgesinde bir tane çıkmış. Onun da yürütmesi durdurulmuş. Çevre düzeni planı diye bağlayıcı hiçbir gerekçe olamaz” diye konuştu.

Mahkemenin ayrıca, Danıştay’da İçişleri Bakanlığı’nın Kırcami imar planlarında kullanılmak üzere aldığı "kamu yararı" hakkında devam eden davayı gerekçe gösterdiğini belirten Başkan Uysal, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Deniyor ki, ‘Kırcami tarım alanı’. Bu konuya ilişkin Danıştay 10. Dairesi’ne bilirkişi raporuna dayanan ek mütalaa sunduk. Kırcami’de tarım yapılmadığı, Kırcami’nin tarımsal açıdan verimli olmadığı bilirkişi raporuyla sabit. Üstelik aleyhimize bitmiş bir dava yok. Karar aynen geçerli. İçişleri Bakanlığı da bizim girişimimizle temyiz etti. Bize göre karar hukuka aykırı ve mücadelemizi sürdürüyoruz.”