Nilüfer’de, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı coşku ile kutlamaya hazırlanıyor. Nilüfer Belediyesi, kutlama etkinlikleri kapsamında 19 Mayıs Mahallesi’nden başlayıp Cumhuriyet Meydanı’nda son bulacak bisiklet kortejinde yüzlerce bisiklet tutkununu bir araya getirecek. Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek çelenk koyma töreninin ardından da iki müzik grubu Nilüfer’in farklı noktalarında mini konserler verecek.

Nilüfer Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda “Adımız 19 Mayıs” sloganıyla pandemi tedbirleri çerçevesinde etkinlikler düzenleyerek halka bayram coşkusu yaşatacak.  

Nilüfer’de bayram kutlamaları, 19 Mayıs Çarşamba günü bisiklet kortejiyle başlayacak. Önceden kayıt yaptıran 300’ü aşkın bisiklet tutkunu, “19 Mayıs’tan Cumhuriyet’e pedallıyoruz” sloganıyla düzenlenecek korteje katılacak. Bisiklet korteji, Nilüfer’in 19 Mayıs Mahallesi’nde saat 10.30’da başlayacak. Bisiklet gönüllülerinin katılacağı kortej, sırasıyla, Uğur Mumcu Bulvarı, Ahmet Taner Kışlalı Bulvarı ve  Ata Bulvarı’ndan geçerek Mudanya Yolu’na çıkacak. Kortej daha sonra FSM Bulvarı’ndan geçip, Nilüfer Cumhuriyet Meydan’nda turu tamamlayacak. 

Daha sonra Nilüfer Cumhuriyet Meydan’nda protokolün katılımıyla çelenk sunma töreni düzelenecek. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı mesajını vereceği törenin ardından da “Artı 1” ve “Den Den” isimli müzik grupları otobüslerle Nilüfer’in mahallelerini gezerek halka bayram coşkusu yaşatacak.